Tuvojas II Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls “Open Place”

foto no Latgales vēstniecības GORS arhīva
foto no Latgales vēstniecības GORS arhīva

No 16. līdz 20. augustam rēzekniešus un pilsētas viesus atkal priecēs starptautiskais īsfilmu kinofestivāls „Open Place”, informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Koncerti, īsfilmu skates, kino seansi, vīna vakari uz jumta terases un citas norises piepildīs piecas dienas ilgo kinofestivāla programmu.

Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls „Open Place” aizsākās 2013. gadā ar mērķi popularizēt Eiropas jaunākās un labākās īsmetrāžas filmas, veicināt Latvijas kinematogrāfa attīstību, kā arī veidot jaunu un talantīgu kino nozares profesionāļu pieredzes apmaiņu un sadarbību. Tāpat kinofestivāla „Open Place” uzdevums ir veicināt Rēzeknes kā Latgales kultūras un tūrisma centra atpazīstamību un kinematogrāfistu sadarbību Baltijas reģiona un Eiropas līmenī.

16. augustā notiks kinofestivāla atklāšanas koncerts, kura pirmajā daļā ar muzikālo uzvedumu „Dasadūrt dabasim” uzstāsies vokālā studija „Skonai”, bet otrajā daļā būs festivāla filmu prezentācijas un aktieru priekšnesumi. Paredzēts, ka atklāšanā ar savu klātbūtni klātesošos pagodinās tādi aktieri kā Irina Mirošņičenko, Boriss Galkins, Maksims Averins u.c.

17. augustā iecerēts aktrises Tatjanas Dogiļevas improvizācijas vakars ar Bloka dzeju „Blagoslavļaja svet i teņ”. Aleksandrs Bloks ir pazīstamākais krievu simbolisma dzejas autors, kurš dzeju radījis, iedvesmojoties no augstākajiem ideāliem. Improvizācijas vakarā aktrise ar džeza pianista un smilšu animāciju palīdzību atklās Bloka dzejas būtību.

18. augustā būs skatāms humoršovs „Sievietes, sievietes...”, kurā apvienojušās pazīstamas latviešu aktrises - Velta Skurstene, Regīna Devīte, Indra Burkovska,  Ilze Pukinska, Inese Ramute, Ieva Aleksandrova-Eklone, kā arī TV šovu zvaigzne un dejotāja Sarmīte Prule, dziedātāja Laila Ilze Purmaliete.

20. augustā kinofestivāls noslēgsies ar svinīgu koncertu, kurā piedalīsies pazīstamie aktieri Aristarhs Ļivanovs, Sergejs Ņikoņenko, Valentīna Talizina, Irina Švedova u.c. Pasākuma gaitā tiks apbalvoti labāko filmu autori un skatītājus priecēs Rēzeknes bigbenda uzstāšanās.


Написать комментарий