Lelle Bārbija nosvin 55 gadu jubileju

foto: diletant.ru
foto: diletant.ru

Bārbija ir pati pirktākā lelle pasaulē. Neraugoties uz to, ka mode un sabiedrības gaume mainās, pagājušo 55 gadu laikā, lelles popularitāte nav samazinājusies.

Bārbijas dzimšanas diena tika svinēta Milānā "Italian Doll Covention 2014" pasākumā. Jubilejas svinības tika atklātas ar modes skati, kas bija veltīta neskatāmajiem Bārbijas un Kena tērpiem, tam sekoja virkne izstāžu un semināru, tostarp lelles kolekcionāru kopsapulce.

Pirmā lelle pasauli ieraudzīja 1959.gadā. Atšķirībā no tradicionālajām rotaļlietām, Bārbija ir nevis mazs bērns, bet pieaugusi sieviete ar manekenes parametriem un grimmu. Viņa ātri iekaroja popularitāti, lielāko tiesu pateicoties dažādo apģērbu komplektiem. Nedaudz vēlāk, 1961.gadā pasaule ieraudzīja arī Bārbijas draugu Kenu. Turpmākajos gados lellei parādījās vēl neskaitāmi citi radinieki un draugi. Bārbija ieguva māju un mēbeles.

Lelle neskaitāmas reizes ir izpelnījusies kritiku dēļ saviem nesamērīgajiem parametriem. Tā 2000.gadā uzņēmums "Mattel", kurš ražoja Bārbiju, bija spiests mainīt Bārbijas ķermeņa proporcijas. Vairāk gan izmaiņas skāra lelles krūšu apkārtmēru, kuru nācās samazināt.


Написать комментарий