Biznesmenis: Politiķi veicina krīzi nekustamo īpašumu sfērā

foto: blog.kapitals.lv
foto: blog.kapitals.lv

Nekustama īpašuma kompānijas "Art Estate" valdes priekšsēdētājs Amirans Kavtaradze un pārdošanas nodaļas vadītājs Molhani Manija ir pārliecināti, ka ja nerezidentiem sarežģīs termiņuzturēšanās atļauju saņemšanu, nekustama īpašuma sektorā drīzumā atkal iestāsies krīze.

Par to viņi paziņoja radio Baltkom tiešajā ēterā.

"Palielinot nekustamā īpašuma minimālo vērtību līdz 250 000 eiro, tas ir, divās reizēs vairāk nekā tagad, vajag ņemt vērā, ka ne visi būs gatavi maksāt šādu summu, lai dzīvotu Latvijā," norādīja Kavtaradze.

Iepriekš tie, kuri iestājās par termiņuzturēšanās atļauju cenu palielināšanu, apgalvoja, ka ja ārzemniekiem nāksies maksāt par nekustamo īpašumu iegādi dārgāk, Latvijas iedzīvotāji varēs iegādāties dzīvokļus lētāk. Pēc "Art Estate" pārstāvju domām, šiem apgalvojumiem nav pamata.

"To apgalvo politiķi, bet viņi, maigi sakot, ir atrauti no realitātes, dzīvo kaut kādā savā pasaulē, jo dzīvokļi par 150 000 eiro Latvijas iedzīvotājiem nav pieejami. Arī nerezidentiem cenu palielināšana par 100 000 eiro ir liela summa. Turklāt, ir arī daži faktori, kas vēl vairāk saasinās situāciju, piemēram, kadastrālajai vērtībai ir jābūt ne mazāk par 80 000 eiro. Bet pat iegādājoties māju vai dzīvokli, viņus nedrīkstēs iznomāt. Tas ir pilnīgs absurds," uzskata Molhazi Manija.

Pēc nekustamo īpašumu sfēras pārstāvju domām, radot tādus stingrus nosacījumus potenciāliem investoriem, valsts piespiež viņus pirkt dzīvokļus tā saucamajā Vecajā Eiropā, kur, kā norādīja "Art Estate" pārstāvis, cilvēks, iegādājoties dzīvojamo telpu, kļūst par tās pilnvērtīgo īpašnieku un var darīt ar to visu, ko vēlas, tai skaitā iznomāt.


Написать комментарий