Uzņēmumam „Parkings D” uzdos funkciju, kuru pašvaldība faktiski nav pildījusi 5 gadus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka pērnā gada decembrī Daugavpils dome pieņēma lēmumus līdz 2016. gada  beigām pagarināt līgumus par pienākumu deleģēšanu ar 4 uzņēmumiem – „Parkings D”, „Labiekārtošana D”, „Daugavpils siltumtīkli” un „Daugavpils ūdens”, tautas kalpu izskatīšanai nodotas jaunās līgumu redakcijas.

Kā tika paskaidrots deputātiem, jaunie līgumi sagatavoti, ņemot vērā Valsts kontroles ieteikumus, un satur uzņēmumu darbības novērtēšanas kritērijus. Tāpat jaunie dokumenti satur arī dažas jaunas funkcijas, kuras tiks deleģētas šiem uzņēmumiem.

Piemēram, uzņēmumam „Parkings D”, par kura iespējamo likvidāciju kādu laiku runāja vicemērs Pēteris Dzalbe, tagad papildus deleģēs pienākumu pašvaldības vārdā noslēgt līgumus par piespiedu transportlīdzekļa pārvietošanu uz citu vietu, kura atļauta stāvēšanai, un pārvietotā transportlīdzekļa glabāšanu speciālā stāvvietā. 

Tādējādi noteikumi, kurus dome pieņēma 2005. gadā, kad šī funkcija tika deleģēta uzņēmumam Spec ATU, tika atcelti. Kā tika paskaidrots tautas kalpiem, pēdējo 5 gadu laikā nebija neviena piespiedu transportlīdzekļa pārvietošanas gadījuma pēc domes rīkojuma, tādēļ arī faktiskā funkcijas izpilde pašvaldībai neko neizmaksāja.

Jautājuma apspriešanas gaitā deputāte Rita Strode painteresējās, cik tagad maksās deleģētās funkcijas izpilde uzņēmumam „Parkings D, jo tam būs nepieciešams speciāls transportlīdzeklis automobiļu pārvietošanai, kā arī piemērota vieta pārvietoto automobiļu glabāšanai. Deputātei apgalvoja, ka pašvaldības pārziņā ir piemērotas vietas pārvietoto automobiļu glabāšanai. Tāpat Pēteris Dzalbe atzīmēja, ka uzņēmumam nav obligāti automobiļus kaut kur vest, piemēram, automobili, kurš traucē veikt remontdarbus, var vienkārši pārlikt citā vietā.

Kā tautas kalpiem tika paziņots, par piespiedu automobiļu pārvietošanu un glabāšanu maksā īpašnieks. Tomēr divdomīgās likumdošanas dēļ piedzīt līdzekļus šādos gadījumos no īpašnieka nav vienkārši, tādēļ, kā paskaidroja mērs Jānis Lāčplēsis, pēdējo 5 gadu laikā pašvaldība šādas darbības nav veikusi.


Написать комментарий