Daugavpils pašvaldība vēlas kļūt par labāko Eiropā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējo reizi Latvijas Pašvaldību savienība organizē konkursu „Eiropas Gada Pašvaldība 2014”, kura mērķis ir veicināt pašvaldību iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu.

Zīmīgi, ka šogad nolemts noteikt gan labāko Latvijas pašvaldību, gan arī laureātus divās nominācijās, tādās kā „Pašvaldība izglītotam, radošam un aktīvam iedzīvotājam” ar apakšnomināciju „Pašvaldība veselam iedzīvotājam”, kā arī nominācijā „Pašvaldība ES vērtību un iespēju popularizēšanai”.

Turklāt šogad pašvaldības pirmo reizi novērtēs trīs kategorijās: lielās pilsētas, novadu pašvaldības ar iedzīvotāju skaitu līdz 7 000 un novadu pašvaldības ar iedzīvotāju skaitu, kas pārsniedz 7 000.

Kā ziņo Latvijas Pašvaldību savienības portāls, šogad par labākās pašvaldības titulu sacentīsies 23 dalībnieki, tai skaitā arī Daugavpils pašvaldība.

Interesanti, ka visi dalībnieki ir sadalīti pa atbilstošiem plānošanas reģioniem, katrā no kuriem ir izveidota sava novērtēšanas komisija, kura līdz 20. jūnijam novērtēs pašvaldības saskaņā ar iesniegtajiem pieteikumiem un citiem kritērijiem.

Tādējādi konkursā tiks novērtēti iedzīvotāju dzīves kvalitātes aspekti, kuros ieguldījumu var dot pašvaldības, piemēram, cilvēka personības attīstība, kas sevī iekļauj izglītību, mobilitāti, attālinātu pakalpojumu pieejamību utml.

Tikai trīs labākās katra plānošanas reģiona pašvaldības iekļūs konkursa otrajā kārtā. Piemēram, Daugavpils pašvaldība sacentīsies ar Dagdu, Viļaku un Līvāniem.

Pēc tam 15 pašvaldības sacentīsies par labākās titulu, bet svinīgajā apbalvošanas ceremonijā 26. septembrī tiks apsveikti visi konkursa dalībnieki.

Atzīmēsim, ka konkursā varēja piedalīties visas Latvijas pašvaldības, izņemot pērnā gada uzvarētājus – Liepājas un Iecavas novada pašvaldības.


Написать комментарий