Y’s Man’s club Lemvig ciemojas Līvānos

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Šī gada 4.jūnijā Līvānu Y’s Man’s kluba biedriem bija tas gods uzņemt ciemos savus ilggadējos sadarbības partnerus no Dānijas pilsētas Lemvigas, kuri ieradās visnotaļ kuplā skaitā - delegācija 36 cilvēku sastāvā, vēsta Līvānu novada portāls.

Vizītes laikā dāņu ciemiņi apmeklēja Līvānu Sv. Miķeļa Romas katoļu baznīcu, kur vietējais draudzes priesteris Juris Zarāns dedzīgi stāstīja par baznīcas vēsturi. Par paveikto liecināja sakoptā baznīcas vide.

Latgales mākslas un amatniecības centrā viesus sveica Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, un šī brīža Y,S Mans club Līvānu prezidents Jānis Daukšts. Līvānu Bērnu un jauniešu centra direktore Valentīna Poikāne pateicās par  veiksmīgo sadarbību un palīdzību Līvānu slimnīcai, Jersikas un Rožupes skolām, kā arī vairākām  Līvānu ģimenēm.

Dāņu draugi bija patiesi pārsteigti par sakopto pilsētu un pateicīgi par sirsnīgo uzņemšanu. Dāņi ar patiesu interesi uzklausīja stāstus par komunistisko genocīdu 1941. gadā un 1949.gadā. Apmeklēja upuru piemiņas vietu Līvānos un devās apskatīt Aglonas baziliku un citas ievērojamākās vietas Latgalē un tālāk pie vēl vieniem sadarbības partneriem Latvijā – Cēsu Y’s Woman’s cluba.


Написать комментарий