Rīgā tiks atvērta Latgales pārstāvniecība 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latgales pārstāvniecības atvēršana notiks 2014. gada 18.jūnijā plkst.15.00 Torņa ielā 4, III C, Rīgā.

Latgales pārstāvniecības atvēršana notiek Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansētās programmas „Kapacitātes stiprināšana un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm” projekta „Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde” ietvaros.

Latgales reģiona pārstāvniecībā nākotnē tiks prezentēti aktuālie investīciju projekti, Latgales vietējo uzņēmēju un amatnieku produkcija, kā arī nodrošinātas konferenču telpas Latgales uzņēmēju komunikācijai ar investoriem un sadarbības partneriem. Ņemot vērā tūrisma nozīmi reģionālās attīstības veicināšanā ārpus nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centriem, pārstāvniecībā tiks prezentētas arī tūrisma iespējas Latgalē.

Projekta mērķis ir stiprināt Latvijas pašvaldību un reģionu kapacitāti un sniegt atbalstu uzņēmējdarbības veicināšanas jautājumos. 

Latgales galvenās aktivitātes tiks vērstas uz to, lai  reģionā  aktivizētu vietējos resursus un vietējās partnerības starp uzņēmējiem, vietējām publiskajām iestādēm, kultūras un izglītības iestādēm, finanšu sektoru un nevalstisko sektoru un paaugstinātu reģiona attīstības līmeni.

Projekta īstenotājs: Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Projekta partneri Latvijā ir Latgales, Vidzemes, Rīgas, Zemgales un Kurzemes plānošanas reģioni. Projekta partneri Norvēģijā: Norvēģijas Pašvaldību un reģionālās attīstības ministrija, Oppland reģionālā līmeņa pašvaldība un Aust-Agder reģionālā līmeņa pašvaldība. Kopējās projekta izmaksas: EUR 1 172 029.00 EUR.

Papildus informācija par projektu pieejama šeit un šeit.

10.06.2014 , 18:30

Preses relīze , GOROD


Написать комментарий

Jauki, bet mazliet smieklīgi, jo Latgale jau nav atdalīta no pārējās LV, lai tai taisītu pārstāvniecību. Un par tūrisma iespējām jādomā pašā Latgalē, diemžēl joprojām ne visām tās lielākajām pilsētām tūrisms ir starp prioritātēm :/