Porošenko liek izveidot koridorus civiliedzīvotāju izkļūšanai no kara zonas

foto: Reuters/Scanpix
foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko devis rīkojumu humāno koridoru izveidei, lai no teritorijām, kur notiek pretterorisma operācija, droši varētu izkļūt civiliedzīvotāji, atsaucoties uz valsts galvas peses dienestu, vēsta "Korrespondent.net".

“Lai izvairītos no jauniem upuriem pretterorismas operācijas norises rajonā, Ukrainas prezidents drošības iestāžu vadību norīkojis radīt visus nepieciešamos apstākļus mierīgajiem iedzīvotājiem, kas vēlas aizbraukt,” teikts prezidenta preses dienesta izplatītajā paziņojumā.

Ministru Kabinetam Porošenko uzdevis organizēt cilvēku izvešanu no pretterorisma operācijas zonas, kā arī nodrošināt civiliedzīvotājiem medicīnisko palīdzību un radīt mobilus punktus iedzīvotāju nodrošināšanai ar pārtiku, dzeramo ūdeni un medikamentiem.

Vietējām valsts administrācijām, pašvaldībām un valdībai jāizmitina no pretterorisma operācijas atbraukušos cilvēkus.

Porošenko, kurš Ukrainas prezidenta amatā stājās sestdien, svētdien norādīja, ka ir jāpanāk uguns pārtraukšana Ukrainas austrumu reģionos.

Aizsardzības ministra pienākumu izpildītājs Mihails Kovaļs paziņoja, ka notiek bruņotā konflikta izbeigšanas process.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas.


Написать комментарий