Daugavpils pilsētas dienas bijušas mierīgas: piedzērušos un kauslīgo nebija daudz

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējā Daugavpils domes 10. jūnija preses konferencē žurnālistiem paziņoja, ka Pilsētas svētki norisinājās bez īpašiem negadījumiem un pulcēja vairāk cilvēku nekā pērn.

Municipālās policijas priekšnieks Vladimirs Gudkovskis pastāstīja, ka kārtības nodrošināšanas darbs notika saskaņā ar izstrādāto plānu, kurš paredzēja kopēju Municipālās policijas, Valsts policijas un Zemessardzes darbu.

Kārtības sargi galvenokārt strādāja profilakses režīmā. Saskaņā ar Municipālās policijas statistiku par sīku huligānismu trīs svētku dienu laikā tika sastādīti 10 protokoli, bet uz detoksikācijas palātu nogādāti 18 cilvēki, ātrai palīdzībai nodoti 2 cilvēki, bet Valsts policijai – 1 cilvēks. Saskaņā ar Valsts policijas statistiku svētku dienās konfliktu laikā bojājumus guvuši 25 cilvēki, bet uz detoksikācijas palātu tika nogādāti 13 cilvēki. Kā atzīmēja V. Gudakovskis, kopumā Pilsētas svētki norisinājās mierīgi.

Šogad Daugavpils dzimšanas svinībās ieradās arī 10 sadraudzības pilsētu delegācijas, kuras pārstāvēja pietiekami augstu stāvošas personas, paziņoja Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa. Pilsētas viesiem bija iespēja ne tikai baudīt pasākumus, bet arī piedalīties darba tikšanās, iepazīties ar komunālās un atkritumu apsaimniekošanas sfēras darbu. Tāpat viesi apmeklēja Krievu kultūras centru, Cietoksni un Rotko centru. Pēc tradīcijas delegācijas atveda pilsētai daudz dāvanu, kuras papildinās pašvaldības kolekciju.

Preses konferences laikā izskanēja sūdzība par to, ka daži Vienības laukumā organizētie šovi bija nepietiekami labi redzami. Tomēr Pilsētas svētku organizatori atzīmēja, ka pasākumi bija redzami un tika rīkoti saskaņā ar pastāvošajām tehniskajām iespējām.

Savukārt vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka šogad Pilsētas svētkus apmeklēja vairāk cilvēku nekā pērn.

Statistika par to, cik cilvēku izmantoja iespēju braukt bez maksas sabiedriskajā transportā, vēl tiek apkopota.


Написать комментарий