No tramvaju piegādes konkursa uzvarētāja Daugavpils gaida pēdējos dokumentus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā paziņoja Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe, līdz 12. jūnijam pašvaldība gaida konkursa par tramvaju piegādi pilsētai pretendentu apostilli, lai šonedēļ paziņotu konkursa uzvarētāju.

Savukārt Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka apostille ir Ārlietu ministrijas apliecinājums, ka dokumenti ir spēkā esoši. „Uzvarētājam jāiesniedz atbilstošā kārtībā apstiprināti dokumenti (jo tie ir ārzemju uzņēmumi) par to, ka viņiem nav nodokļu parādu, sodu utt.”, – atzīmēja mērs. 

Tādējādi var pieņemt, ka par konkursa uzvarētāju var kļūt uzņēmums, kura juridiskā adrese nav reģistrēta Latvijā, t.i., atklātā akciju sabiedrība „Nacionālā Kontraktu Korporācija”, kuras juridiskā adrese skaitās Maskavā un kura iesniedza zemākās visu konkursa daļu piedāvājuma summas. 

Atgādināsim, ka 29. aprīlī tika atvērtas konkursa aploksnes ar pretendentu  tramvaju piegādes piedāvājumiem Eiropas projekta ietvaros. Konkursā piedalījās arī „SKINEST LATVIJA” (juridiskā adrese Daugavpils, Marijas ielā 1) un Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spolka Akcyjna, kuru piedāvājumu summas izrādījās augstākas nekā Krievijas kolēģu piedāvātās summas.


Написать комментарий