Daugavpils dome grasās atrast un sodīt “teroristus”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārskatos arvien biežāk atrodami fakti par biotualešu dedzināšanu Daugavpils centrā, tādēļ žurnālisti pajautāja Municipālajai policijai un pilsētas vadībai, kā pašvaldība domā cīnīties ar šo parādību.

Atbildot uz jautājumu, vai Municipālā policija šajā gadījumā ir bezspēcīga, bet video kameras neglābj no biotualešu aizdedzināšanas, pašvaldības policijas priekšnieks Vladimirs Gudakovskis atzīmēja, ka municipālie policisti nevar kontrolēt visas vietas, jo dienestam nav tik daudz personāla un video novērošanas kameru. „Domāju, ka perspektīvā mēs risināsim šo jautājumu”, – atzīmēja   V. Gudakovskis.

Atbildot uz jautājumu, vai pilsētas vadības plānos neietilpst ideja izveidot kaut kādu sociālo reklāmu, lai iedarbotos uz pilsētnieku apziņu, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja:

„Mēs izskatām dažādus jautājumus. Preses konference arī ir sava veida sociālā reklāma, lai neatstātu situāciju bez izmaiņām. Domāju, ka mūsu dienesti atradīs iespējas situāciju mainīt tādēļ, ka nav un nebūs tāda, ka tas paliks nesodīts. Jā, katru stūri nevarēsim uzraudzīt, bet, ja tas pieņemas spēkā, tiks veikti pasākumi, atrasti un sodīti vainīgie. Ceru, ka MIL un iedzīvotāji mums palīdzēs”.

Savukārt vicemērs Pēteris Dzalbe, komentējot šo situāciju, atzīmēja: „Negribētos ticēt tautas valodām, ka tā ir speciāli organizēta akcija pret pašvaldības darbu. Ja tas tomēr tiks noskaidrots, tiks sodīti šāda protesta organizatori”.


Написать комментарий