Krievijas tūristi joprojām labprāt apmeklē Daugavpils novadu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nesen Latvijas MIL parādījās informācija par to, ka Ukrainas krīzes dēļ mūsu valsti šogad apmeklē mazāks tūristu skaits, turklāt īpaši tas ir jūtams Krievijas tūristu plūsmas samazināšanās dēļ.

Lai noskaidrotu, kā šī situācija ietekmē Daugavpili un novadu, portāls Gorod.lv vērsās Daugavpils novada Tūrisma informācijas centrā (TIC).

Kā pastāstīja Daugavpils novada TIC vadītāja Lolita Kozlovska, mūsu novadā šī problēma nepastāv, tūristi, tai skaitā no Krievijas, Lietuvas, Polijas, Nīderlandes, Vācijas, ASV un pat Ukrainas apmeklē mūsu pilsētu un novadu.

Pēc L. Kozlovskas vārdiem ceļotāji, tieši krievi apmeklē mūsu zemi, pateicoties labam ģeogrāfiskajam stāvoklim, kā arī valodas barjeras trūkuma dēļ.

„Krievijas tūristi ir daudz dzirdējuši par mūsu viesmīlību, tādēļ viņi nebaidās braukt pie mums”, – atzīmēja L. Kozlovska.

Interesanti, ka pēc TIC speciālistu novērojumiem Krievijas pilsoņi ir arī dāsnākie ceļotāji, kuri mūsu valstī atstāj lielākās naudas summas.

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu par to, kāda šī tūrisma sezona paredzama kopumā, L. Kozlovska atzīmēja, ka visdrīzāk tūristu skaits mūsu pilsētā un novadā paliks pērnā gada līmenī. Tomēr šogad ir parādījušās dažas jaunas tendences.

Kā atzīmēja Daugavpils novada TIC vadītāja, tūrisma sezona ir sākusies agrāk nekā parasti. Turklāt, ja agrāk tūristi aktīvāk ceļoja jūlijā un augustā, tad šogad ceļotāji atpūtai arvien biežāk izvēlas jūniju.


Написать комментарий