Daugavpils vadība apzinās augsto konkurenci par jauna cietuma būvniecības tiesībām 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējās Daugavpils domes preses konferences laikā žurnālisti pilsētas vadībai pajautāja, vai ir izvēlēta vieta, kuru pašvaldība piedāvās cietuma būvniecībai, un vai pastāv galīgā lēmuma pieņemšanas termiņi par jauna cietuma būvniecību Daugavpilī.

Kā apziņoja Jānis Lāčplēsis, cietuma būvniecībai pašvaldība piedāvājusi teritoriju aiz Cietokšņa, uz bijušo ķīmisko noliktavu pusi. Tomēr, kā kļuva saprotams, Daugavpilij nav tik daudz izredžu saņemt šo projektu, kurš dotu pilsētai lielu darbavietu skaitu.

„Konkurence par tiesībām pirmajiem realizēt šo projektu ir pietiekami augsta. Mēs neesam vienīgā pilsēta republikā, kura vēlas saņemt šo projektu. Patlaban komisija izskata reālos pretendentus. Pēc manā rīcībā esošās informācijas, pirmā šo iespēju iegūs Liepāja vai Daugavpils. Liepājnieki šo darbu sākuši agrāk nekā mēs, pirms pusotra–diviem gadiem, tur jau ir notikusi sabiedriskā apspriešana, tādēļ viņiem objektīvi ir noteikts pārākums”, – paskaidroja J. Lāčplēsis.

Atgādināsim, ka aprīlī justīcijas ministre Baiba Broka Daugavpils apmeklējuma laikā paziņoja, ka pēdējā laikā runa ir par vairāku jaunu cietumu būvniecību mūsu valstī. Turklāt vienu no tiem paredzēts būvēt tieši Daugavpilī, kura pēc viņas domām ir viena no piemērotākajām vietām.


Написать комментарий

Labāk, lai Liepāju izvēlas! Pietiek cietumu Daugavpilī!