TELE2 ievērojami cels mobilo sakaru cenas

foto: Delfi
foto: Delfi

Mobilo sakaru operators "Tele2" no 1.jūlija veiks fiksēto tarifu pakalpojumu cenu paaugstināšanu 5,45% līdz 16,9% apmērā, ziņo LETA.

Paziņojumā, kas publicēts arī uzņēmuma mājaslapā, uzskaitīti "Tele2" sasniegumi, pieminēts lieliskais serviss, visplašākais pārklājums ātram mobilajam internetam Latvijas reģionos u.c. Tikai paziņojuma beigās aiz informācijas, ka no 1.jūlija tiek samazinātas viesabonēšanas cenas, pieminēts par jaunām cenām tarifu plāniem "Nr.3", "Nr.5" un "Zelts".

Salīdzinot esošos tarifus ar plānotajiem, aprēķini liecina, ka tarifu plāns "Nr.3" sadārdzināsies par 16,9%, "Nr.5" - par 12,37%, bet "Zelts" - par 5,45%.

"Tele2" komercdirektors Jānis Spoģis skaidro, ka cenu korekciju "tikai trīs tarifu plāniem košļājamās gumijas paciņas cenas apmērā, t.i., vidēji par 74 eiro centiem" esot bijis nepieciešams veikt, lai varētu turpināt investīcijas tīklā un lai klientiem piedāvātu jaunākās tehnoloģijas.

No cenu celšanas iegūtie līdzekļi tikšot ieguldīti tīkla investīcijās, uzsvēra Spoģis.

Viņš paskaidroja, ka nozares apgrozījums pēdējo piecu gadu laikā esot samazinājies par gandrīz trešdaļu, pie kā daļēji esot vainojami Eiropas Komisijas noteiktie samazinātie viesabonēšanas un starpsavienojuma tarifi.

Operators vēstulē klientiem nav norādījis, ka tarifi tiks pacelti, bet samazinātiem burtiem vēstules beigās devis iespēju atkāpties no līguma bez sodanaudas līdz grozījumu spēkā stāšanās dienai, iesniedzot rakstisku iesniegumu.

Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis kā vienu no iespējamajiem iemesliem cenu celšanai nosauca Eiropas Savienībā noteiktos starpsavienojuma un savienojuma pabeigšanas tarifu griestus.

Sakarā ar šiem griestiem Lelis prognozē, ka šogad Latvijas telekomunikāciju nozare varētu piedzīvot apgrozījuma kritumu.

Tarifu plāni "Nr.3", "Nr.5" un "Zelts" piedāvā neierobežotas balss sarunas un īsziņas uz lielāko daļu tīkliem Latvijā un ierobežotu datu pārraides apjomu, ko iespējams par atsevišķu samaksu papildināt.

Vēsturiski "Nr.3" un "Nr.5" nosaukti pēc to izmaksām latos - attiecīgi to mēneša maksa savulaik bija trīs un pieci lati mēnesī, kamēr dārgākais "Zelts" izmaksāja 8 latus.

Pēc pāriešanas uz eiro tarifu cenas tika precīzi pārrēķinātas un attiecīgi izmaksāja 4,27, 7,11 un 11,37 eiro, joprojām liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

"Tele2" ziņojumā klientiem teikts, ka no pirmā jūlija cenas tiks paceltas un tarifs "Nr.3" mēnesī maksās 4,99 eiro, "Nr.5" - 7,99 eiro, bet "Zelts" - 11,99 eiro. Centu vērtības visiem pakalpojumiem paaugstinātas līdz "99", kas nereti tiek uzskatīts par efektīgu mārketinga paņēmienu.


Написать комментарий