Daugavpils novada iedzīvotāji papildinās Naujenes novadpētniecības muzeja «atmiņu lādi»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāla Gorod.lv lasītājiem jau ir zināms, Starptautiskās muzeju nakts laikā Naujenes novadpētniecības muzejs uzsāka jaunu interesantu akciju ar nosaukumu „Tautas atmiņu lāde”.

Atgādināsim, ka šīs akcijas ietvaros plānots, ka šajā lādē tiks savāktas muzeja apmeklētāju atmiņas par jebkuru Latvijas vietu. Tādēļ muzejs aicina visas mūsu valsts iedzīvotājus dalīties ar savām atmiņām, turklāt obligāti norādot novadu, pagastu vai citus ģeogrāfisko vietu apzīmējumus, kā arī savu vārdu, uzvārdu un vecumu.

Sarunas laikā ar Naujenes novadpētniecības muzeja vadītāju Evitu Kusiņu-Koļesnikovu portāla Gorod.lv korespondents noskaidroja, ka Muzeju nakts laikā daudzi labprāt ierakstīja savas atmiņas ar roku, izmantojot spalvu un tušu.

Tomēr vēstules joprojām pienāk elektroniskā veidā. Kā pastāstīja Naujenes novadpētniecības muzeja vadītāja, īpašu aktivitāti izrādīja Daugavpils universitātes studenti. Šobrīd savāktas aptuveni 20 vēstules ar atmiņām, bet tas ir tikai sākums.

Jāatzīmē, ka atmiņas var būt dažādas, vietas atmiņām pietiks visiem, turklāt tās var pierakstīt ar roku vai drukāt ar datoru, personīgi atnest uz muzeju vai vecticībnieku Slutišķu ciemu, nosūtīt pa pastu (Daugavpils novads, Naujenes pagasts, Naujenes ciems, Skolas iela 1, LV- 5462) vai e-pastu naujenesmuzejs@inbox.lv

Atzīmēsim, ka saskaņā ar ieceri atmiņu lāde tiks atvērta 2018. gadā, kad mūsu valsts svinēs 100 gadu jubileju.


Написать комментарий