Daugavpils pašvaldība domā būvēt atkritumu dalītas vākšanas punktus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pērnā gada vasarā vicemērs Pēteris Dzalbe Gorod.lv sacīja, ka nākotnē pašvaldība atbalstīs darbības, kuras vērstas uz to, lai iedzīvotāji šķirotu atkritumus un maksātu par to izvešanu un utilizāciju mazāk, bet pilsētā parādīsies noteikta veida atkritumu (piemēram, stikla taras) nodošanas papildiespējas.

Tādējādi cilvēki varēs nodot atkritumus un saņemt par to kaut kādu labumu.

Atbildot uz portāla jautājumu, kā šis process virzās uz priekšu, 10. jūnija preses konferencē Pēteris Dzalbe paziņoja: „Droši vien pašvaldība nenodarbosies ar stikla taras pieņemšanu. Patlaban sāks parādīties atkritumu dalītas vākšanas punkti, pašvaldība strādā pie šī jautājuma, un tuvākajā laikā sāksim būvēt. Šajos punktos bez maksas varēs nodot visus sašķirotos atkritumus. Un tas nav tikai stikls, bet arī kartons, plastmasa un citi atkritumu veidi. To organizēs pašvaldība”.

Vairāk nekādas detaļas vicemērs nepaziņoja. Nav zināms, uz kādu līdzekļu rēķina un ko tieši būvēs pašvaldība. Tāpat pagaidām nav skaidrs arī tas, kādēļ pilsētniekiem piedāvās šķirot atkritumus un tos nodot bez maksas, ja atkritumu izvešanas pakalpojumu iedzīvotājiem, kā sola pašvaldība, no 1. augusta piedāvās par zemāku cenu.


Написать комментарий