Brazīlijā sākas futbola svētki – Pasaules kausa izcīņa

foto: nasha-shumiha.ru
foto: nasha-shumiha.ru

Jau ceturtdien vēlu vakarā sāksies 2014.gada Pasaules kausa izcīņa futbolā, un atklāšanas spēlē turnīra mājiniece Brazīlija spēkosies ar Horvātijas valstsvienību.

Šis būs 20.Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs, un Brazīlija turnīru rīkos otro reizi, kļūstot par piekto valsti, kas to rīkojusi divreiz. Pirmā reize bija 1950.gadā. Turnīru vēlējās rīkot arī Kolumbija, taču tad tā atsauca savu kandidatūru. Sacensībās norisināsies 12 Brazīlijas pilsētās un ilgs līdz 13.jūlijam.

Šī gada Pasaules kausa izcīņa futbolā ir dārgākā turnīra vēsturē. Sacensību izmaksas tiek lēstas ap 11 miljardiem dolāru. Tas Brazīlijas sabiedrībā raisīja pamatīgu sašutumu, tāpēc cilvēki gāja ielās un protestēja. Pirms četriem gadiem Pasaules kauss DĀR izmaksāja 1,3 miljardus.

Brazīlijā pirmo reizi Pasaules kausa finālturnīru vēsturē tiks izmantota vārtu līnijas tehnoloģija, kas strīdīgās situācijas precīzi ļaus noteikt, vai bumba pilnībā šķērsojusi vārtu līniju.

Tikmēr kopējais balvu fonds veido aptuveni 576 miljonus dolāru. Jau pirms turnīra sākuma katra komanda saņēma pa 1,5 miljoniem dolāru, bet pārējās prēmijas būs atkarīgas no katras komandas rezultātiem. Uzvarētājs iegūs 35 miljonus dolāru.

Kopumā FIFA šajā Pasaules kausa izcīņā cer pārdot gandrīz trīs ar pusi miljonus biļešu. Savukārt Brazīlijā uz turnīru gaidāmi aptuveni 600 000 ārvalstu viesi, kā arī 3,1 miljons vietējo tūristu.

Atklāšanas spēle starp Brazīlijas un Horvātijas izlasēm sāksies plkst.23:00.


Написать комментарий