Daugavpils un Ilūkstes novadu zemnieki pilsētā atvērs vakara tirgu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau nākamnedēļ, 18. jūnijā Daugavpilī (Dagdas ielā, Kandavas ielas turpinājumā starp autostāvvietu un dienas tirgu) darbu sāks vakara tirgus, kurā Daugavpils un Ilūkstes novadu zemnieki divas reizes nedēļā piedāvās savu produkciju. Portālam Gorod.lv to paziņoja Daugavpils novada dome.

Vakara un nakts tirgi, kuros pilsētnieki var nopirkt vietējo produkciju, ir izplatīta parādība ne tikai Eiropā, bet arī mūsu valsts galvaspilsētā. Tādēļ, ka Daugavpils novadā darbību realizē daudzi zemnieki, kuri var piedāvāt kvalitatīvu produkciju, tika nolemts organizēt zemnieku vakara tirgu arī Daugavpilī.

Jāatzīmē, ka galvenā vakara tirgus priekšrocība, kurš strādās divas reizes nedēļā (trešdien un piektdien) it apstāklī, ka pircēji, kuri nevar apmeklēt tirgu darba laikā, varēs iegādāties zemnieku un mājražotāju produkciju pēc darba – no 16:00 līdz 22:00.

Turklāt pircējus priecēs tas, ka dārzeņus zemnieku tirgū varēs nopirkt lētāk, bet pērkot lielu apjomu, varēs saņemt atlaidi.

Zemnieki līdz rudenim piedāvās dārzeņus, ogas, olas, mājās ražoto produkciju, kūpinājumus un amatniecības izstrādājumus. Turklāt to visu varēs nopirkt arī vairumā.

Atzīmēsim, ka vakara tirgus organizācijas darbu Daugavpils novada dome un Daugavpils lauksaimnieku apvienība sāka jau šā gada pavasarī. Jaunās idejas īstenošana dzīvē ļaus zemniekiem realizēt savu produkciju bez starpniekiem, kā arī nodrošināt vietējo zemnieku saimniecību un mājražotāju atpazīstamību.


Написать комментарий