Pabriks brīdina: Daudzās partijās izplatās «bīstama slimība»

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Neaizvietojamu cilvēku nav un partijas zaudē nevis tāpēc, ka tās līderi aizbrauc, bet tādēļ, ka netika padomāts par to, kas varētu viņus aizvietot, atbildot uz jautājumu, vai "Vienotība" spēs pārdzīvot savu līderu aizbraukšanu Saeimas vēlēšanās, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijušais aizsardzības ministrs un Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks.

Viņš norādīja, ka daudzās partijās izplatās viena "bīstama slimība", kura, pēc viņa domām, "Vienotībā" pagaidām nav plaši izplatīta.

"Neviens negrib domāt par jauno paaudzi, baidās no tās. Es ceru, ka "Vienotībā" šī slimība nav tik izplatīta kā dažās citās partijās, kas ir aizgājušas pa "skuju taku". Es ļoti ceru, ka "Vienotība" būs pietiekami veiksmīga arī rudenī," norādīja Pabriks.

Bijušais ministrs prognozēja, ka "Vienotībai" nākošajos četros gados parlamentā vēl būs spēcīgāka un lielāka pārstāvniecība.

"Šajā mirklī es domāju, ka zvanīt sēru zvanus "Vienotībai" ir pāragru," piebilda Pabriks.

Iepriekš arī bijušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) intervijā portālam Mixnews.lv noraidīja izskanējušos viedokļus par to, ka "Vienotība" varētu nepārdzīvot savu partijas līderu aizbraukšanu Saeimas vēlēšanās. Viņaprāt, partijai patlaban ir ļoti spēcīga komanda.

Atgādinām, ka EP vēlēšanās Latvijā par "Vienotību"nobalsojuši 46,19% vēlētāju, par VL-TB/LNNK - 14,25%, par "Saskaņu" - 13,04%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 8,26%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 6,38%.

Jaunais EP sasaukums oficiāli sāks strādāt jūlijā. Ņemot vērā EP vēlēšanu rezultātus, Dombrovskis Pabriks nolēmuši nolikt Saeimas deputātu mandātus.


Написать комментарий