Eksdeputāts Čaklais un viņa sieva apsūdzēti par izvairīšanos no nodokļu nomaksas

foto: Delfi
foto: Delfi

Bijušais Saeimas deputāts no „Vienotības” Ingmārs Čaklais un viņa sieva, bijusī notāre Dace Čaklē ir apsūdzēti par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Lieta ir nodota tiesai un to pirmajā instancē ir paredzēts izskatīt 6. oktobrī, liecina Centra rajona tiesas kalendārs.

Čaklais nolika Saeimas deputāta mandātu 2013.gada augusta sākumā, informējot, ka mandātu noliek veselības dēļ. Viņš jau iepriekš ilgāku laiku nebija piedalījies Saeimas darbā.

Čaklā dzīvesbiedrei, no amata atstādinātajai notārei Dacei Čaklajai 2013.gada augustā prokuratūra  cēlusi apsūdzību par izvairīšanos no ienākumu, peļņas vai citu nodokļu nomaksas lielā apmērā. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem.   Apsūdzība celta 6. augustā, divas dienas pirms tam, kad Čaklais vērsās Saeimā ar iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu. Ingmārs Čaklais, kurš vairāk nekā piecus gadus bijis sievas biroja vadītājs, jau iepriekš paudis pārliecību, ka viņš un sieva visu darījuši likumīgi.

Deputāta firma "Divas puses" notārei sniedza dažādu konsultāciju, sabiedrisko attiecību un tulkošanas pakalpojumus, kas radīja aizdomas, ka darījumi bijuši fiktīvi un šādā veidā Čaklā centusies "optimizēt" nodokļus.

12.06.2014 , 16:45

Artjoms Konohovs , LSM


Написать комментарий