Tikko atvērtajā Gaismas pilī iesprūst lifts, vairākiem apmeklētājiem kļūst slikti

foto: Delfi
foto: Delfi

Starp 25 cilvēkiem, kas iesprostoti liftā atrodas arī bērni. Atgādinām, ka šodien ir Gaismas pils atklāšanas diena.

Jaunā bibliotēka jau sāk parādīt, cik kvalitatīvi tā celta. "Saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju cilvēki ir iesprostoti liftā un viņiem jau kļūst slikti, jo tur ir maz gaisa," skaidro VUGD priekšniece Inga Vetere.

VUGD jau devies uz notikuma vietu, lai novērstu radušos situāciju.

LNB ēkā esošie inženieri iesākumā centušies liftu nolaist avārijas režīmā, bet tas nav izdevies. VUGD darbiniekiem izdevies sākumā pa spraugu piegādāt skābekli.

Neilgi pēc tam VUGD darbinieki atvēruši durvis, nodrošinot liftā iesprūdušajiem skābekļa padevi un veicot pārrunas ar cilvēkiem. LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts pastāstīja, ka pašlaik cilvēki no lifta ir tikuši ārā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) sniedz palīdzību cilvēkiem, kuriem tā ir nepieciešama. Zilberts apliecināja, ka cilvēku vidū nav manāma panika.

Pēc viņa teiktā, lifts iesprūdis tehnisku iemeslu dēļ starp pirmo un mezonīna stāvu. Pašlaik neesot informācijas par atgadījuma iemeslu, bet LNB pārstāvis pieļauj, ka lifts līdz šim nav strādājis tik blīvā režīmā, tāpēc nav "pieradis". Zilberts norādīja, ka liftā bijis atļautais cilvēku daudzums - 20 ekskursanti un viens ekskursijas vadītājs.


Написать комментарий