Tagad brīvdienās Daugavpils centrs būs tīrs: otrdienās un ceturtdienās estētiem nāksies paciesties 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā pilsētnieki pamanījuši, ka dažas Daugavpils teritorijas no rītiem paliek neuzkoptas, un sētnieki, kuri agrāk no paša rīta izņēma atkritumus no urnām un uzkopa ap soliņiem, pamanāmi retāk.

Kā portālam Gorod.lv paskaidroja Komunālās saimniecības pārvaldes vides speciāliste Tatjana Livčāne, agrāk visā pilsētā notika uzkopšana 4 reizes dienā, bet patlaban pēc vadības rīkojuma uzkopšanas budžets sastādīts tā, ka pilsētas centrs tiek uzkopts 5 reizes nedēļā, toties daži ne visai blīvi apdzīvoti mikrorajoni: Grīva, Piena kombināta ciemats, Čerepovo un Gajoks – vienu reizi nedēļā.

No maija vidus pilsētas centru sāka uzkopt arī svētdienās (iepriekš sētniekiem tā bija brīvdiena), bet centrs netiek uzkopts otrdienās un ceturtdienās. Kā atzīmēja Tatjana Livčāne, piektdien un sestdien pilsētas jaunieši līksmo un atpūšas, tādēļ no rīta pilsēta ir netīra. Tā kā brīvdienās uz pilsētu atbrauc tūristi un viesi, tika nolemts uzkopt ielas arī svētdienās. Tiesa, tā rezultātā nācās Ķīmiķu ciematu un Jaunbūvi bez uzkopšanas atstāt trešdienās.

Runājot par sētnieku darba kvalitāti, vides speciāliste atzīmēja, ka katram sētniekam ir piestiprināta pietiekami liela teritorija tādēļ, ja no paša rīta kaut kur nav uzkopts, sētnieki strādā citā teritorijā. Pirmkārt, sākot darbu 6–7 no rīta, viņi cenšas izņemt atkritumus no urnām un izslaucīt blakus tām, bet līdz 14 pabeigt pārējo darbu. No Spec ATU puses tiek veikta stingra sētnieku darbu kontrole, tādēļ ar disciplīnu šajā gadījumā viss ir kārtībā, atzīmēja T. Livčāne.

Sētniekiem uzkopt pilsētu palīdz arī Sociālo lietu pārvaldes atstrādātāji un „simtlatnieki”, tomēr viņi galvenokārt strādā mikrorajonos, bet centrā sētniekiem ar darbiem nākas tikt galā pašiem.

Sētnieku darba grafiks pēc tūrisma sezonas beigām, iestājoties rudenim, tiks koriģēts.


Написать комментарий

šodien iepretim SOLO, kur autobusu pietura, divi mistkastnieki-dzērāji, un ap mistkastēm - CŪKUKŪTS!!! pilsētas nomalēs ir tīrāks nekā centrā... kur skatās atbildīgās personas?!!!

Nu re, nav naudas sētniekiem visās dienās, bet blakusrakstā piedalās skaistākās pašvaldības konkursā (kur vajag papildlīdzekļus). Kauns! Kā var atstāt nekoptas ielas!

Написать комментарий