Pasaules kausa cīņas notiks 12 dažādos stadionos

foto: ria.ru
foto: ria.ru

Pasaules kausa finālturnīrs noritēs 12 stadionos, kuri izvietoti dažādos Brazīlijas reģionos. Lielākais no tiem ir 1950.gadā uzceltais, bet pērn atjaunotais "Maracana" stadions Riodežaneiro pilsētā, kura kopējā ietilpība ir 76 804 sēdvietas.

Tieši šajā arēnā 13.jūlijā risināsies turnīra finālspēle. Tāpat šis ir viens no četriem futbola stadioniem, kas tiks izmantots arī 2016.gada Vasaras olimpiskajās spēlēs.

Otrs milzīgākais kausa izcīņas stadions ir "Nacional" ar 68 009 sēdvietām, kurš atrodas valsts galvaspilsētā Braziljā. Bez grupu un izslēgšanas cīņām tur plānots aizvadīt arī spēli par trešo vietu jeb bronzas godalgām.

Stadiona atjaunošana un būvniecība izmaksājusi aptuveni pusmiljardu eiro, kas ierindo to Brazīlijas dārgāko stadionu galvgalī. Kopumā stadionā tiks aizvadīti septiņi mači, taču ikdienā arēnu nepārstāv neviens no Brazīlijas elites līgas klubiem, radot šaubas par celtnes lietderību nākotnē.

Trešais ietilpīgākais stadions ar 65 807 vietām ir Sanpaulu pilsētas "Sao Paulo" stadions. Tieši šajā vietā ceturtdien paredzēta finālturnīra atklāšanas spēle starp Brazīliju un Horvātiju.

Tālāk ar aptuveni 58 000 sēdvietu seko Fortalezas "Castelao" un "Mineirao" stadions Belu Orizonti pilsētā. Savukārt gandrīz 50 000 līdzjutēju var ietilpināt Portualegri "Beira-Rio" un Salvadoras "Fonte Nova" stadionos.

Tikmēr aptuveni 42 000 sēdvietu atrodas Natalas "Estadio das Dunas", Manausas "Amazonia", Kuritibas "Arena da Baixada", Kujabas "Pantanal" un Resifi "Pernambuco" stadionos.


Написать комментарий