FIFA prezidents Zeps Blaters kandidēs uz nākamo pilnvaru termiņu

foto: bt.dk
foto: bt.dk

Neskatoties uz daudzajiem aicinājumiem atkāpties, Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters trešdien pavēstīja, ka ir gatavs kandidēt arī uz nākamo pilnvaru termiņu.

"Esmu gatavs jums sastādīt kompāniju nākotnē," 78 gadus vecais Blaters izteicās Sanpaulu notiekošajā FIFA kongresā.

Blaters FIFA prezidents ir kopš 1998.gada, kad amatā aizstāja Žoau Avelanžu. 110 gadus ilgajā vēsturē Blaters ir vien organizācijas astotais prezidents. Viņš tika pārvēlēts 2002., 2007. un 2011.gadā.

"Mans mandāts noslēgsies nākamajā gadā, tomēr mana misija nav noslēgusies," izteicās šveicietis. "Kongress, jūs izlemsiet, kurš vadīs šo lepno institūciju nākotnē. Tomēr varu pateikt, ka esmu gatavs ar jums strādāt arī nākotnē."

Pēdējā laikā Blaters arvien vairāk tiek vainots korupcijā saistībā ar veidu, kā Katara ieguva tiesības rīkot 2022.gada Pasaules kausa finālturnīru. Tāpat daudzas valstis ir dusmīgas arī par Blatera solījumu neturēšanu, jo 2011.gadā pēc pārvēlēšanas šveicietis solīja, ka tas būs viņa pēdējais pilnvaru termiņš.

Par reālāko Blatera aizvietotāju ilgstoši minēts Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī, kurš to, vai kandidēs uz FIFA prezidenta amatu, solījis paziņot vien septembrī, kaut sākotnēji bija pavēstījis, ka izdarīs to jau Pasaules kausa finālturnīra laikā.

Prezidenta vēlēšanas plānotas nākamā gada maijā.


Написать комментарий