Deputāti apstiprināja Daugavpils attīstības stratēģiju līdz 2030. gadam ar atrunu, ka tās koriģēšana vēl ir iespējama

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes 12. jūnija sēdē deputātiem kārtējo reizi piedāvāja izskatīt un apstiprināt Daugavpils ilgtermiņa attīstības stratēģiju 2014.–2030. gadam.

Atgādināsim, ka dokumenta publiskā apspriešana notika no 22. aprīļa līdz 29. maijam, tika organizēta tās sabiedriskā apspriešana domē, kuras gaitā tika uzklausīti iedzīvotāju iebildumi un priekšlikumi. Publiskās apspriešanas laikā tika saņemti 148 priekšlikumi, iebildumi un komentāri. Priekšlikumi tika novērtēti kopā ar domes vadību un struktūrvienību speciālistiem.

Lielākā priekšlikumu daļa (58% vai 86 komentāri) tika ņemti vērā, 41 komentārs (28%) tika ņemti vērā daļēji. 21 komentārs (14%) netika iekļauts stratēģijā, jo šie priekšlikumi neattiecas uz plānošanas darbu, bet uz domes ikdienas darbu, tādēļ tie tika nodoti pašvaldības vadības darba uzlabošanai.

Dokumenta galīgo redakciju tika plānots apstiprināt iepriekšējā domes sēdē, bet jautājums tika noņemts no darba kārtības liela no pilsētniekiem saņemto papildinājumu skaita dēļ. Patlaban stratēģija ir izstrādāta, dokumentu deputāti ir apstiprinājuši, un tagad tas tiks nosūtīts apstiprināšanai uz Latgales plānošanas reģionu.

Kā atzīmēja mērs Jānis Lāčplēsis, tagad stratēģiju nosūtīs apstiprināšanai, bet, ja radīsies kaut kādi papildinājumi, galīgo stratēģijas redakciju varēs koriģēt.


Написать комментарий