Rēzeknē godinās Zemessardzes veterānus

foto: Jānis Zeile
foto: Jānis Zeile

Sestdien, 14. jūnijā, Rēzeknē notiks Zemessardzes veterānu godināšanas pasākums. Pasākuma laikā tiks godināti Zemessardzes 32.Kājnieku bataljona veterāni, cilvēki, kas dienējuši Zemessardzē līdz maksimālā vecuma – 55 gadu, sasniegšanai, ziņo Rēzeknes pasvaldības portāls.

Pasākumu sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi organizē Zemessardzes 32.Kājnieku bataljons.

Pasākums sāksies ar ziedu nolikšanu pie Latgales Atbrīvošanas pieminekļa “Vienoti Latvijai!” (Latgales Māras), un turpināsies Rēzeknes Kultūras namā, kur veterāniem pateiksies Rēzeknes pilsētas domes un Zemessardzes 32.Kājnieku bataljona vadība.

Zemessardzes 32.Kājnieku bataljona veterānu apvienības priekšnieks virsseržants Antons Cauņa aktīvi sadarbojas ar vietējām pašvaldībām, veterānu godināšanas pasākumi notikuši Viļānos, Maltā, Dricānos un Mērdzenē, šobrīd bataljona veterānu apvienībā ir 87 dalībnieki. „Cilvēki, kas šobrīd ir veterānu rindās, pirms 23 gadiem aktīvi iesaistījās Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanā un Zemessardzes veidošanā, mūsu pienākums ir pateikt viņiem paldies. Man ir liels prieks, ka šo pasākumu organizēšanā mūs ļoti aktīvi atbalsta pašvaldības”, saka Antons Cauņa.

Zemessardzes veterānu apvienības tika sāktas veidot 2011.gadā, lai apvienotu zemessargus, kuri sasnieguši noteikto vecumu, un atvaļinātos karavīrus, kuri ieguvuši Zemessardzes veterāna statusu, lai atbalstītu Zemessardzi un Nacionālos bruņotos spēkus to uzdevumu veikšanā.


Написать комментарий