J. Jalinska: Lai piedalītos konkursā par labākās pašvaldības titulu, nepieciešami finanšu papildizdevumi 3

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāla Gorod.lv lasītājiem jau zināms, Latvijas Pašvaldību savienība organizē konkursu „Eiropas Gada Pašvaldība 2014”, kura mērķis ir veicināt pašvaldību atbalstu iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā.

Ar jautājumu, kādēļ konkursā nepiedalās Daugavpils novada pašvaldība, Gorod.lv korespondents devās pie tās priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas. Kā tika noskaidrots, lai piedalītos konkursā, ir nepieciešami finanšu papildizdevumi.

„Lai piedalītos konkursā, nepieciešami finanšu līdzekļi, kuri nav ieplānoti pašvaldības budžetā. Šogad mēs neesam gatavi dalībai konkursā, tādēļ mums jāsasniedz pietiekami augsts līmenis”, – komentēja J. Jalinska.

Atgādināsim, ka šogad Latvijas Pašvaldību savienības konkursa ietvaros nolemts noteikt gan labāko Latvijas pašvaldību, gan laureātus divās nominācijās – „Pašvaldība izglītotam, radošam un aktīvam iedzīvotājam” ar apakšnomināciju „Pašvaldība veselam iedzīvotājam”, kā arī „Pašvaldība iedzīvotāju iesaistīšanai” ar apakšnomināciju „Pašvaldība ES vērtību un iespēju popularizēšanai”.

Atzīmēsim, ka no Latgales plānošanas reģiona konkursā piedalās Daugavpils, Dagdas, Viļakas un Līvānu pašvaldības.


Написать комментарий

Forši-iedodiet naudu tad piedalīšos konkursā-tā jau ir nekaunība augstākā pakāpē -pierādi,ka esi labākā ar to kas ir tagad vēl būs zāziedo pašvaldībai,redz Daugavpilij ir par maz -jāstrādā labāk un tad visiem būs labi galvenais pilsētniekiem.

tieši tā - pie tam 2.lielākajai latvijas pilsētai ir nožēlojami piedalīties k-kādā konkursiņā kopā ar Dagdu, Viļaku un Līvāniem, kas tādi ciemati vien ir. Labāk strādājiet vairāk tiešām! Daugavpilij jau tā budžets nemaz nav tik liels, un tagad to iznieko tā....

Daugavpils novads un Daugavpils pilsēta nav viens un tas pats - tās ir 2 pašvaldības, katra ar savu vadību utt. Daugavpils novada pašvaldība ar savu teritoriju "ieskauj" Daugavpils pilsētu.. var ieskatīties LV kartē, lai par to pārliecinātos :)

Написать комментарий