Andželīna Džolija pamatīgi sadusmo savus ķīniešu fanus 1

foto: starslife.ru
foto: starslife.ru

Holivudas aktrise Andželīna Džolija pamatīgi sadusmojusi savus ķīniešu fanus ar komentāru, no kura secināms, ka viņa neuzskata Taivānu par daļu no Ķīnas.

Ķīniešiem nepatika Džolijas atbilde uz jautājumu par to, kas ir viņas mīļākais ķīniešu režisors. Jautājums tika uzdots preses konferences laikā Šanhajā. Džolija nosauca Enga Lī vārdu, piebilstot: "Es neesmu pārliecināta, vai mēs Engu Lī varam uzskatīt par ķīnieti. Viņš ir taivānietis, taču veido daudz filmu ķīniešu valodā, piedaloties ķīniešu aktieriem. Viņa darbi un filmu aktieri man ir vairāk zināmi un ļoti patīk."

Aktrises atbildi pārkopējuši daudzi Ķīnas mediji, savukārt sociālajos tīklos parādījusies pret Džoliju vērsta kritika. Viens no lietotājiem Weibo raksta, ka liekot saprast, ka Ķīna un Taivāna ir divas nesaistītas valstis, no gudras sievietes Džolija pārvērtusies par apsmieklu. Daži lietotāji solījuši boikotēt viņas jauno filmu.

Jāpiebilst, ka Taivānas statuss ir strīdīgs jautājums. Oficiāli tā ir Ķīnas administratīvā daļa, taču tās teritoriju kontrolē daļēji atzītā Ķīnas Republika Taivāna.


Написать комментарий

Nu es arī Taivānu uzskatu par atsevišķu valsti, kas diemžēl iekļauta Ķīnā (tāpat kā Tibeta un citas mazāk populāras vietas).