Daugavpils nav saņēmusi cietuma būvniecības projektu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tuvākajā nākotnē jauns cietums Daugavpilī netiks būvēts: tieslietu ministre Baiba Broka paziņoja, ka pirmais cietums tiks būvēts Liepājā.

Atgādināsim, ka aprīlī tieslietu ministre Baiba Broka Daugavpils apmeklējuma laikā paziņoja, ka pēdējā laikā mūsu valstī notiek runa par vēl vairāku cietumu būvniecību. Turklāt vienu no cietumiem domā būvēt Daugavpilī, kura pēc Tieslietu ministrijas vadītājas domām ir viena no piemērotākajām vietām.

Daugavpils vadība būvniecībai piedāvāja teritoriju aiz Cietokšņa, tomēr kā kļuva skaidrs domes 10. jūnija preses konferencē, Daugavpilij bija maz izredžu iegūt šo projektu, kurš pilsētā radītu daudz jaunu darbavietu, jo otrais pretendents – Liepāja sāka gatavoties iespējamajai projekta iegūšanai daudz agrāk.

Kā tagad paziņoja ministre B. Broka, lēmums būvēt cietumu Liepājā pieņemts tādēļ, ka šīs pilsētas infrastruktūra lielākā mērā der būvdarbu uzsākšanai, bet Olainē un Daugavpilī šis process bija ilgāks, jo jāmaina zemes izmantošanas mērķi un jāveic procedūru virkne.

Ministrijas budžetā jaunā cietuma būvniecībai paredzēti 59 milj. eiro.


Написать комментарий