Fukušimas AES reģionu satricina zemestrīces

foto: AP
foto: AP

Japānas austrumu piekrasti netālu no Fukušimas atomelektrostacijas pirmdien satricinājušas divas mērenas zemestrīces, atsaucoties uz ASV Ģeoloģijas dienestu (USGS), ziņo LETA-AFP.

Amatpersonas ziņo, ka Fukušimas atomelektrostacijai briesmas nedraud. Arī par cietušajiem ziņu nav.

Pirmā zemestrīce bija 5,7 magnitūdas stipra. Tās epicentrs atradās aptuveni 90 kilometrus no Honsju salas, kas ir Japānas lielākā sala. Zemestrīces epicentrs atradās 22 kilometru dziļumā.

Otrā zemestrīce bija 5,6 magnitūdas stipra. Tās epicentrs atradās nedaudz tuvāk krastam, aptuveni 39 kilometru dziļumā, liecina USGS dati.

Japānas energokompānija TEPCO informēja, ka Fukušimas atomelektrostacijā pēc zemestrīcēm nekādas anomālijas nav fiksētas.

2011.gada martā Japānu skāra deviņas magnitūdas stipra zemestrīce, kam sekoja katastrofāls cunami, izrasot avāriju Fukušimas atomelektrostacijā.

Atomelektrostacijā pēc zemestrīces pilnībā sabojājās dzesēšanas sistēmas, kā dēļ notika kodolreaktoru serdeņu kušana un radioaktīvo materiālu noplūšana vidē, izraisot pasaulē nopietnāko kodolkatastrofu kopš Černobiļas atomelektrostacijas sprādziena 1986.gadā.


Написать комментарий