Domes deputāti atbalstīja Olgas Dukšinskas kandidatūru jaunā 16. vidusskolas direktora amatam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, no 1. jūlija Daugavpils 16. vidusskolas direktora amatu atstāj Taisa Voroņecka. Savu lēmumu Izglītības pārvaldes vadītājai viņa pamatoja ar veselības stāvokli.

Nesen pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis, kurš pārrauga pilsētas izglītības jomu, portālam Gorod.lv paziņoja, ka jautājums par konkursu uz brīvo skolas vadītāja vietu tiks lemts atsevišķi. Tad viņš paskaidroja, ka vienīgā lielā mikrorajona skola jāvada pieredzējušam cilvēkam, kurš labi pārzina izglītības sistēmu un prot vadīt.

Tomēr direktora amata konkurss tā arī nenotika, bet, kā izrādījās, šādu kompetentu un zinošu cilvēku pašvaldība jau ir atradusi. 17. jūnija Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdes dienas kārtībā tika iekļauts jautājums par jaunā 16. vidusskolas direktora iecelšanu amatā.

Deputātiem piedāvāja Olgas Dukšinskas kandidatūru, kuru viņi praktiski vienbalsīgi atbalstīja. Izglītības un kultūras jautājumu komitejas vadītājs J. Dukšinskis balsošanā nepiedalījās kā ieinteresēta persona.

Debates nenotika, tāpat nebija jautājumu O. Dukšinskai, kura atradās sēžu zālē. Visi komitejas locekļi piekrita tam, ka viņa ir kompetenta, un viņas kandidatūra atbilst visiem nepieciešamajiem skolas direktora amata kritērijiem.

Tagad, ja O. Dukšinsku apstiprinās pilsētas domes sēdē pēc nedēļas, viņa kļūs par jauno 16. vidusskolas direktori. O. Dukšinskai ir bioloģijas un lauksaimniecības pamatu skolotājas kvalifikācija, kā arī latviešu valodas kā svešvalodas skolotāja kvalifikācija un pedagoģijas maģistra grāds. Vairāk nekā 10 gadus O. Dukšinska vadīja Daugavpils logopēdisko internātskolu, bet no 2006. gada līdz 2012. gadam vadīja pilsētas Izglītības pārvaldi.

Atgādināsim, ka pēc 2012. gadā veiktās Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes reformas, O. Dukšinska atteicās no vienas pilsētas skolas piedāvātā direktora amata, kurš pēc vienošanās ar toreizējo vadību viņai tika piedāvāts.

Pavisam nesen, atbildot uz portāla Gorod.lv žurnālista jautājumu, vai neradīsies interešu konflikts, ja par 16. vidusskolas direktori kļūs Olga Dukšinska, vicemērs Jānis Dukšinskis atbildēja, ka tiešas pakļautības šajā gadījumā nav, jo skolas direktors ir pakļauts Izglītības pārvaldei.


Написать комментарий