Par privātās kolekcijas rotaļu kaķēna īpašnieku kļuvis trīsgadīgs daugavpilietis

foto: dnmm.lv
foto: dnmm.lv

Kā jau tika ziņots iepriekš, maija sākumā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tika atklāta ļoti pozitīva un spilgta izstāde, par kuras galvenajiem varoņiem kļuva daudzu mīluļi – kaķi un kaķenes.

Vairāk nekā 40 dažādu sugu strīpaino ūsaiņu lelles ar dažādiem nodarbošanās veidiem, no bokseriem līdz muzikantiem izstādīja Igaunijas māksliniece Inna Smirnova. Katrai no viņas lellēm ir savs raksturs, noskaņojums un sejas izteiksme (jo nosaukt to par purnu vienkārši nevar). Izstāde radīja pieaugušo apmeklētāju sajūsmu.

Kaķu izstādes ietvaros autoru lelles un rotaļlietas Baltijas meistaru ģilde piedāvāja mazajiem muzeja apmeklētājiem piedalīties bērnu zīmējumu konkursā. Pēc „Kaķa mājas” apmeklējuma bērni varēja uzzīmēt savu kaķi, bet trīs labākie darbi saņems balvas.

Mazie mūsu muzeja apmeklētāji ļoti aktīvi atsaucās uz šo priekšlikumu, un konkursam tika iesniegti vairāk nekā 60 mājas mīluļu zīmējumu. Tomēr „kaķu mamma” Inna Smirnova nolēma, ka par rotaļu gulošā kaķēna īpašnieku kļuvis trīs gadus vecais daugavpilietis Reinis Lūkass Davidčuks. Mazulim tā bija īsta dāvana, jo 1. jūlijā viņš svinēs kārtējo dzimšanas dienu, ar kuru viņu apsveic portāls Gorod.lv.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs pievienojas apsveikumiem un pateicas visiem talantīgajiem bērniem, kuri piedalījās konkursā.


Написать комментарий