Daugavpils DzKSU atkritumu izvešanas maksu samazināt par 43% nesola un precīzus darba ar jauno operatoru nosacījumus nezina

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17. jūnijā Daugavpils DzKSU notika preses konference, kurā žurnālistiem pastāstīja, kā notiks pāreja pie jaunā atkritumu izvešanas operatora, ko gaidīt dzīvokļu iemītniekiem, un kādas darbības viņiem jāveic, lai no rudens saņemtu zemākus atkritumu izvešanas rēķinus, kā solīja domes vadība.

Kā pastāstīja DzKSU vadītājs Jevgeņijs Oļenovs, šobrīd tiek domāts, ka jaunais operators noslēgs līgumu ar DzKSU, nevis tieši ar iedzīvotājiem, bet darba princips un shēma būs tādi pati: dzīvokļu iemītniekiem nav nekur jāiet un nav jānoslēdz ar operatoru nekādi līgumi.

No 1. augusta līdz 12. augustam būs pārejas periods, kura laikā tiks nomainīti konteineri un veiktas citas darbības, lai no augusta pilsētā sāktu strādāt jauns operators. Kā atzīmēja J. Oļenovs, DzKSU nopietni sekos tam, lai nenotiktu nekādas kļūmes un nerastos situācijas, ka iepriekšējais operators ir paņēmis konteinerus, bet jauni vēl nav uzstādīti.

Arī atkritumu izvešanas reižu skaitu daudzdzīvokļu namu sektorā mainīt pagaidām netiek plānots, uz to pārrunās ar jauno operatoru uzstāj DzKSU. Katram laukumam būs savs grafiks un izvedamo atkritumu apjomi, un šī pozīcija nepasliktināsies, apgalvoja J. Olenovs.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai viss iepriekš minētais nozīmē, ka septembrī iedzīvotāji saņems par 40–43% zemākus rēķinus, J. Olenovs atbildēja ne visai pārliecinoši, ļaujot noprast, ka summa par atkritumu izvešanu uzreiz par 43% nesamazināsies:

„Par 43% ir mazāks tarifs par atkritumu apjomu. Bet pateikt, ka rēķins septembrī būs par 43% zemāks nekā rēķins par augustu, nevar, jo katru mēnesi summa variē un ir atkarīga no atkritumu apjoma. Vidēji gadā jāiziet uz rādītāju 43% apmērā, bet uzreiz nākamajā mēnesī tas nevar būt”.

Kā izrādījās, uzņēmums nav pārliecināts arī par to, kādu apmaksu (un vai saņems vispār) DzKSU saņems no jaunā operatora par atkritumu izvešanas maksas aprēķināšanu klientam, šīs summas iekļaušanu DzKSU rēķinā, naudas inkasāciju no klientiem un pārskaitīšanu piegādātājam. J.Oļenovs paziņoja, ka uzņēmums vēlas saņemt naudu par veikto darbu, tomēr ar jauno operatoru par šo tēmu vēl netika runāts, tādēļ nosaukt precīzas summas J. Oļenovs pagaidām nevarēja.

Uzņēmuma vadītājs apstiprināja, ka iepriekšējais operators Spec ATU maksā DzKSU par rēķinu piestādīšanu, tomēr šo summu nenosauca, jo tā ir uzņēmuma iekšējā lieta, kā arī ar jauno operatoru notiek pārrunas. Pēc portāla rīcībā esošās informācijas šī summa, kuru DzKSU saņēma pēdējos 5 gadus, sastādīja apmēram 200 tūkst. latu, un šie līdzekļi tika izmantoti uzņēmuma darbības nodrošināšanai, t.i., gala rezultātā tā māju apkalpošanas un uzturēšanas funkciju izpildei.

Skaidru atbilde uz jautājumu, kādēļ no iepriekšējā operatora par rēķinu piestādīšanu DzKSU saņēma apmaksu, bet ar jauno operatoru vēl nav vienojies, netika saņemta. Kā paskaidroja J.Oļenovs, konkursa dokumentācijā šis punkts netika iekļauts, tādēļ jautājums tiks atrisināts līguma parakstīšanas laikā.

Līgumu starp DzKSU un jauno atkritumu izvešanas operatoru tiek plānots parakstīt līdz jūnija beigām, t.i., atlikušo sešu šī mēneša darbadienu laikā.


Написать комментарий