Daugavpils pašvaldība uzņemsies zvejas kontroli pilsētas ūdenstilpnēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17. jūnijā Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par projekta „Zivju aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība” realizāciju.

Kopējā projekta vērtība sastāda 7 300 eiro, no kuriem domes līdzfinansējums sastādīs 1 460 eiro, bet Zivju fonda līdzfinansējums – 5 840 eiro. Projekta mērķis ir materiāli tehniskā aprīkojuma iegāde zivju resursu aizsardzības pasākumu veikšanai Daugavpils pilsētas ūdenstilpnēs. Projekta ietvaros tiks iegādāta laiva ar piekabi, tālskatis un fotoaparāts, kurus izmantos objektu apsekošanai, pārkāpumu konstatēšanai un situācijas kontrolei.

Projektu realizēs Komunālās saimniecības pārvalde, kura nesen pārņēma pārziņā Daugavpils Glābšanas dienestu. Tādējādi uzņēmumā ir darbinieki projektā paredzēto pasākumu realizēšanai, paskaidroja deputātiem.

Kā paskaidroja ziņotājs, KSP tehniskais direktors Teodors Binders, KSP pateicoties projektam domā uzsākt uzraudzīt zvejas noteikumu ievērošanu, jo pilsētā tas ir aktuāls jautājums.

Lai būtu tiesisks pamats realizēt plānotos pasākumus, proti, izņemt nelikumīgi ieliktos tīklus, iespējams, administratīvi sodīt pārkāpējus, tiek papildus izstrādāti domes saistošie noteikumi. Par nākamo solis šajā sfērā kļūs Lielā Stropu ezera ekspluatācijas noteikumu izstrāde.

Iepriekš funkcijas, kuras uzņemsies KSP pateicoties projektam, pildīja Valsts vides dienests.

Deputāts Jevgeņijs Carevs lēmuma apspriešanas gaitā painteresējās, kas piedāvāja šo projektu. Izdzirdot, ka iniciatīva pieder KSP un sfēras kuratoram, balsojuma laikā deputāts tomēr atturējās.


Написать комментарий