Pirms Līgo Naujenes pagasts aicina uz lieliem Zemeņu svētkiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirms svētku brīvdienām Naujenes pagastā notiks neparasti svētki, kuri veltīti saldākajai un garšīgākajai vasaras ogai – zemenei.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja viena no šo svētku organizatorēm Jeļena Kotčenko, tik vērienīgs un aizraujošs pasākums ar nosaukumu „Zemeņu laiks Naujenē” notiks te pirmo reizi pēc Naujenes Kultūras centra iniciatīvas.

Svētku programma ir iespaidīga: te arī daudzas radošās darbnīcas, kurās varēs iemācīties cept pankūkas, izgatavot lāpas, apgleznot stiklu un akmeņus, kā arī ierakstīt atmiņas Tautas atmiņu lādē.

Arī mazajiem svētku apmeklētājiem te nebūs garlaicīgi, jo viņu rīcībā būs piepūšamās atrakcijas, vizināšanās karietē, šaušana ar loku un daudz kas cits.

Visiem apmeklētājiem piedāvās degustēt speciāli pagatavotu vitamīnu zupu, jautru koncertu un vienkārši brīnišķīgi pavadīt laiku.

Zemeņu svētku ietvaros notiks arī bērnu ratiņu parāde, kurā piedalīsies jaunie vecāki, un Naujenes pagasta jaundzimušo iedzīvotāju godināšana.

Daiļā cienītājus gaida daudzas ekspozīcijas un izstādes, kuras šajā dienā varēs apskatīt bez maksas Naujenes novadpētniecības muzejā.

Šie jautrie svētki noslēgsies ar balli „Zemeņu virpulī” Ilūkstes grupas „A2” pavadījumā.

Tādēļ, ka šo svētku nosaukums ir Zemeņu svētki, tad visi apmeklētāji, kuru apģērbā būs sarkans akcents (vasaras ogas krāsā) saņems speciālas balvas.

Svētki Naujenē sāksies sestdien, 21. jūnijā plkst. 14:30. Nepalaidiet garām!

Sīkāka informācija šeit.


Написать комментарий