Daugavpils 10. vidusskola zaudēs savu ēdnīcu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Viens no Izglītības un kultūras komitejas 17. jūnija sēdes dienas kārtības jautājumiem bija grozījumi Daugavpils 10. vidusskolas Nolikumā.

Saskaņā ar šiem grozījumiem skolas ēdnīca vairs nepastāvēs kā izglītības iestādes struktūrvienība.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja skolas direktore Valija Salna, tagad tiks izsludināts konkurss par ēdināšanas organizāciju skolā. Tas ir saistīts ar Daugavpils domes lēmumu saskaņā, ar kuru jau no šā gada 1. aprīļa skolas grāmatvedības ir pārgājušas no jauktas grāmatvedības uzskaites sistēmas uz centralizētu.

Pēc direktores domām tas ievērojami atvieglos skolas administrācijas darbu un ļaus direktoram vairāk laika veltīt savai tiešajai darbībai, nevis saimniecisko jautājumu risināšanai. V. Salna ir pārliecināta, ka ne pusdienu cenu, ne to kvalitāti šī pārmaiņa neietekmēs.

Ar šo jauninājumu 10. vidusskolas ēdnīcā viss nebeigsies. Jauno mācību gadu skolas skolēni sāks jaunās un plašās telpās. Tur patlaban notiek remontdarbi, un ēdnīca tiek paplašināta uz blakus esošā kabineta rēķina. Kā pastāstīja direktore, skolas ēdnīcu nolemts paplašināt, lai bez šķēršļiem izpildītu jaunos Ministru Kabineta noteikumus un Veselības aizsardzības ministrijas prasības.

Tādējādi ēdnīcas telpā vietas pietiks visiem, jo šobrīd jaunajā mācību gadā tiek plānots atvērt trīs pirmās klases.   


Написать комментарий