J. Oļenovs: Ūdens skaitītāju uzstādīšanas sistēmu uzņēmums pagaidām mainīt neplāno

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils DzKSU 17. jūnija preses konferences laikā uzņēmuma vadītājs Jevgeņijs Oļenovs komentēja nesen daudzu daudzdzīvokļu māju saņemto skrejlapu saturu, kurās iemītniekus brīdināja par to, ka DzKSU var mainīt pieeju ūdens skaitītāju uzstādīšanas sistēmai, kas iedzīvotājiem var būt neizdevīgi.

Kā paskaidroja Jevgeņijs Oļenovs, izmaiņas Ministru Kabineta noteikumos Nr. 1013, kuras stājās spēkā pērnā gada oktobrī, runā par to, ka līdz šā gada 30. jūnijam dzīvokļu īpašniekiem jāpieņem lēmums, vai viņi pāriet uz vienotu ūdens skaitītāju uzstādīšanas vai nomaiņas sistēmu, vai izstrādās savu sistēmu. Tāpat noteikumi satur punktu: ja iedzīvotāji līdz 30. jūnijam nepieņems nekādu lēmumu, tad pārvaldnieks var noteikt savu vienotu skaitītāju uzstādīšanas sistēmu. Turklāt jāievēro divi nosacījumi: izdevumiem jābūt iekļautiem apkalpošanas tarifā, bet nomainīt var tikai tos skaitītājus, kuriem šajā kalendārajā gadā beidzas verifikācijas termiņš, paskaidroja apkalpojošās organizācijas vadītājs.

Šobrīd DzKSU nav saņēmis nevienu iedzīvotāju lēmumu par to, ka viņi vēlas pielietot savu sistēmu, un DzKSU pieņēmis lēmumu strādāt tā kā agrāk un neieviest nekādu jaunu skaitītāju nomaiņas sistēmu, apgalvoja J. Oļenovs.

Noteikumi, kuri nesen stājušies spēkā, nepiespiež uzstādīt dārgus augstas klases skaitītājus, noteikumos runa ir par vienotu sistēmu, paskaidroja DzKSU vadītājs. Uzņēmumā skatījumā tas var izpausties tā, ka nākotnē tiks sastādīts tāds ūdens skaitītāju nomaiņas grafiks, lai vienā mājā mainītu skaitītājus vienā un tajā pašā laikā un sakārtotu sistēmu, kas teorētiski var samazināt šī darba izdevumus.

Ja uzņēmums nolems izmantot jauno sistēmu, jebkurā gadījumā tam būs jābrīdina iedzīvotāji un jāsaņem viņu piekrišana, un, ja tiks nolemts, ka sistēma darbosies pirms jaunā gada, tad līdz 15. oktobrim tiek plānots brīdināt visus iedzīvotājus, jo bez viņu piekrišanas maksu par skaitītāju nomaiņu nevar iekļaut tarifā, atzīmēja J. Oļenovs.

Ja tomēr tiks nolemts pāriet uz jauno sistēmu, tad maksa par skaitītāju uzstādīšanu tiks iekļauta tarifā uz 4 gadiem, un šī summa katru mēnesi sastādīs centus, apgalvoja DzKSU. Kā atzīmēja J. Oļenovs, uzņēmums iepircis tādus pašus skaitītājus, kuri pašlaik uzstādīti pilsētā, to vērtība sastāda apmēram 6 eiro par gabalu, bet iedzīvotājiem skaitītāja uzstādīšana izmaksās apmēram 16 eiro.

Noslēgumā J. Oļenovs paziņoja, ka skrejlapas autori, brīdinot iedzīvotājus par to, ka, ja viņi līdz 30. jūnijam nepieņems lēmumu par skaitītāju uzstādīšanas sistēmu, DzKSU ieviesīs jauno sistēmu un liks iegādāties dārgus skaitītājus, maldina cilvēkus, bet šāda noteikumu interpretācija pamatā nav pareiza un neatbilst noteikumu traktējumam.


Написать комментарий