Daugavpils pašvaldība turpina nodot telpas čigāniem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes 17. jūnija Finanšu komitejas sēdē deputāti atbalstīja lēmumu nodot čigānu biedrībai „NĒVO DROM D” bezmaksas lietošanā telpas Saules ielā 5.

Biedrībai „NĒVO DROM D” Daugavpils dome šā gada martā uz 6 mēnešiem ēkā Saules ielā 5 nodeva bezmaksas lietošanā telpas ar platību 58,5 kvadrātmetri. Savukārt pērnā gada oktobrī citas telpas Saules ielā 5 tika nodotas bezmaksas lietošanā čigānu biedrībai „Me Roma”. Telpas, tai skaitā arī zāle, bija nepieciešamas veiksmīgai biedrības darbībai, lai mācītu informātiku, latviešu un angļu valodu, šūšanu un citas specialitātes).

Kā paziņoja deputātiem, tagad „NĒVO DROM D” palūdza nodot viņiem papildtelpas ar platību 66,5 kvadrātmetri, kuras līdz jūnijam lietoja organizācija „Me Roma”, kura tagad no tām atteicās. Tā kā „NĒVO DROM D” pēc ziņotāja teiktā ir sabiedriskās organizācijas statuss, un tai nav parādu par lietojamajām telpām, tika piedāvāts nodot organizācijai papildtelpas uz termiņu līdz gada beigām ar nosacījumu, ka tā saglabās sabiedriskās organizācijas statusu. Norādīts šāds telpu izmantošanas mērķis: biedrības darbība un pasākumu realizācija (valodu, informātikas un šūšanas apmācība).

Lēmuma apspriešanas gaitā deputāti pieņēma, ka konkurences rezultātā viena organizācija ir izspiedusi otru, bet mērs Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka biedrības ir apvienojušās.

Lēmums galīgai apstiprināšanai tika nodots vienbalsīgi.


Написать комментарий