Prognozē motorolleru popularitātes pieaugumu

foto: aprilia.lv
foto: aprilia.lv

Piecu gadu laikā, kopš ir dibināts motorolleru Vespa fanu klubs Vespaspiets, tā dalībnieku skaits pieckāršojies - līdzīgs varētu būt motorolleru kā transporta veida popularitātes pieaugums Latvijā.

90% Vespaspiets braucēju atzīst, ka lielākā motorollera priekšrocība ir ērtība un ātrums, savukārt jautāti par to, kā vairot motorollera braucēja drošības sajūtu uz ceļa, absolūts vairākums min nepieciešamību uzlabot ceļu seguma kvalitāti.

"Mēs nevaram uzbūvēt labākus ceļus, bet ikgadējās aktivitātes neapšaubāmi apliecina: kā automobiļu, tā arī rolleru īpatsvars palielinās - mēs piedalāmies ceļu satiksmē! Ar mums jārēķinās. Vespaspiets apvieno tos rolleru īpašniekus, kuru izvēle ir par labu itāļu ikonai - motorolleriem Vespa, bet, kad runājam par satiksmes jautājumiem, mēs viennozīmīgi iestājamies par visiem, kas izvēlējušies šādu transporta veidu, mēs faktiski visi esam "sastrēgumu sanitāri", kas ir ļoti pozitīvi," stāsta Vespaspiets aktīvists Andris Jēkabsons.

Tradicionālā Vespaspiets sezonas atklāšana notiks šā gada 17.maijā un nu jau otro gadu pulcēšanās pirms parādes Rīgas ielās notiks t/c "Mols" - šoreiz tirdzniecības centra autostāvvietas 4.stāvā.

"Jau šobrīd droši zināms, ka vasaras otrajā pusē Vespaspiets dalībnieku skaits palielināsies vismaz par 3 vienībām, jo t/c "Mols" piedāvā iespēju loterijā vinnēt vienu no 3 Vespa LX 125 modeļiem, bet, ja kāds vēl šaubās par to vai būtu vērts pievienoties Vespaspiets saimei, t/c "Mols" piedāvā uzzināt vismaz 15 iemeslus, kādēļ šaubas likt pie malas," informē t/c "Mols" menedžere Lelde Gangnuse-Bērziņa.

Vespaspiets biedru aptauja liecina, ka motorolleriem vismazāk draudzīgi ir personīgo automašīnu vadītāji (33%) un mikroautobusu šoferi (29%). "Esmu pārliecināts, ka ikgadējā, aktīvā socializācija noteikti rosina interesentus izvēlēties rollerus, kā ērtus transporta līdzekļus vasarai, (ideāli, protams, ja tā ir Vespa), tādejādi ievērojami palielināsies motorolleru popularitāte! Savukārt tēmas aktualizācija palielinās pārējo satiksmes dalībnieku pieklājību," prognozē Andris Jēkabsons.

Motorollera Vespa dīlera Motofavorīts pārstāve Baiba Beļinova stāsta, ka ik gadu Latvijā tiek pārdoti apmēram 60 Vespa motorolleri. Motorollers ir vienlīdz populārs starp sievietēm un vīriešiem, un biežākais pircējs ir vecāks par 25 gadiem. Interesanti, ka motorollera pirkšanas iemesls salīdzinoši nereti ir vēlme to pasniegt kā dāvanu jaunietim, absolvējot skolu vai augstskolu.

Kā iepriekš minēts, no 17.maija līdz 27.jūnijam t/c "Mols" lielformāta attēlos, kas izvietoti visā tirdzniecības centrā, piedāvā uzzināt 15 iemeslus, lai piedalītos loterijā un laimētu vienu no leģendāriem motorolleriem Vespa LX 125 - modeļi, kas ideāli piemērots pilsētas satiksmei un aprīkots ar jaunākajām tehnoloģijām.


Написать комментарий