Daugavpilī pagaidām nevar uzsākt īstenot plānoto „Sociālais taksometrs” projektu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jautājums par Daugavpils domes līdzfinansējuma izdalīšanu projekta „Sociālā taksometra pakalpojumi un pārrobežas mobilitāte Daugavpils, Zarasu un Visaginas pilsētās” Finanšu komitejas sēdē radīja pietiekami ilgu diskusiju.

No domes nepieciešamais līdzfinansējums un iepriekšējais finansējums šobrīd sastāda 26 674 eiro, šī summa apmēram ir vienāda ar 85% no projekta izmaksām un tiks saņemta no Eiropas fonda, rezultātā domes līdzfinansējums sastādīs 4 665 eiro.

Projektā paredzēto sociālā taksometra pakalpojumu cilvēku pārvadāšanai ar īpašām vajadzībām Sociālo lietu pārvalde sniedz arī patlaban, tomēr projekta ietvaros izdosies ietaupīt ne tikai pilsētas budžeta līdzekļus, bet arī saņemt lietošanā automobili, kurš iegādāts projekta ietvaros.

Tomēr, kā izrādījās, projekta termiņi jau ir pagarināti un šobrīd nav zināms, kad pilsētas invalīdi (apmēram 60 cilvēki) varēs reāli izmantot sociālā taksometra pakalpojumus. Patlaban paredzēts, ka projekts noslēgsies nākamā gada martā, bet pēc tam 5 gadus SLP būs jāturpina pakalpojuma sniegšana, jāuztur automobilis un jāmaksā darba alga autovadītājam, kam gadā būs nepieciešami aptuveni 10 tūkst. eiro. Pakalpojums projekta realizācijas laikā būs bezmaksas, bet pēc tam SLP varēs ņemt par to daļēju apmaksu.

Kā paskaidroja Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Benita Siliņa, Lietuvā šāds projekts jau ir realizēts un sociālajam taksometram ir liels pieprasījums, proti, projekts ir labs tādēļ, ka cilvēks varēs saņemt pakalpojumu jebkurā projekta partnera pilsētā.

Lēmuma apspriešanas laikā mērs Jānis Lāčplēsis pauda bažas, ja automobiļa iegādes process ieilgs, tad pasākumiem atliks maz laika, tādēļ uzdeva B. Siliņai pamēģināt pagarināt projekta termiņu.

Savukārt B. Siliņa paziņoja, ka galvenie projektam nepieciešamie saskaņojumi jau ir saņemti, un patlaban jāiegādājas attiecīgā veidā aprīkotu automobili, bet te pastāv neliela problēma. SLP jau ir izskatījusi variantus, tomēr šajā gadījumā jāveic iepirkuma procedūra, kas ietekmēs projekta pakalpojuma sniegšanas termiņu.   


Написать комментарий