Triju valstu vēstnieki interesējās par demogrāfiju un vispārējo situāciju Daugavpilī un reģionā 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 18. jūnijā Daugavpili apmeklēja uzreiz trīs augsti viesi: Beniluksa valstu vēstnieki.

Kā atzīmēja vicemērs Jānis Dukšinskis, kurš pieņēma diplomātus pilsētas domē, šī vizīte mūsu pilsētai un reģionam ir ļoti nozīmīga.

Pēc Nīderlandes Karalistes vēstnieka Latvijā Henka van der Dola vārdiem (Mr Henk van der Dool) ierašanās otrajā lielākajā Latvijas pilsētā nozīmē, ka viesi brīnišķīgi saprot: dzīve rit ne tikai galvaspilsētā, bet cilvēki dzīvo un strādā arī ārpus tās. Tāpat viesi ir pārliecināti, ka apvienotā triju Beļģijas, Nīderlandes un Luksemburgas vizīte ļaus iepazīties ar mūsu pilsētas realitātēm un visām tās dzīves sfērām: politisko, ekonomisko un sociālo. Turklāt viņi plāno apmeklēt dažus Daugavpils uzņēmumus un tikties ar vietējiem uzņēmējiem.

Kā izrādījās, tikai Luksemburgas hercogistes ārkārtas pilnvarotajam vēstniekam Polijā un Latvijā Georgam Faberam (Mr Georges Faber) tā ir pirmā vizīte uz mūsu pilsētu, bet viņa kolēģi jau apmeklējuši mūsu pilsētu vairākas reizes. Beļģijas Karalistes Latvijā vēstnieks Franks Arnauts savukārt atzīmēja Daugavpils attīstību un virkni redzamu pozitīvu pārmaiņu, kuras ir notikušas pēdējos gados.

Augstajiem viesiem tika demonstrēta tradicionālā Daugavpils prezentācija, kuru viņi novērtēja ļoti augsti, atzīmējot, ka mūsu pilsēta ir optimistiska un attīstās ar veselīgām ambīcijām. Tomēr pēc prezentācijas Nīderlandes vēstnieks interesējās, kā pie mums tiek risināta tik raksturīgā visai Latvijai demogrāfijas un jaunatnes došanās uz ārzemēm problēma. Turklāt diplomātu interesēja, viegli vai smagi notika Eiropas naudas apguve, jo izdalīto investīciju summa izskatījās diezgan iespaidīgi.

Vicemērs J. Dukšinskis paskaidroja, ka šie jautājumi ir pārāk plaši un atbildes uz tiem prasa daudz laika, bet atzīmēja, ka Daugavpils pašvaldība aktīvi atbalsta dažādus jaunatnes projektus un nodarbojas ar pilsētas attīstību. Viņš pastāstīja par skolēnu bezmaksas braukšanu pilsētas sabiedriskajā transportā un ēdināšanu, viņu vasaras nodarbinātību, kā arī par jauno uzņēmēju atbalsta programmām un nesen noslēgto memorandu ar Rīgas Stradiņa universitāti, kurš ļaus piesaistīt mūsu pilsētai jaunus ārstus. Par visām detaļām, kuras interesē augstos viesus, J. Dukšinskis apsolīja pastāstīt kopējo pusdienu laikā.

Tikšanās noslēdzās ar tradicionālo dāvanu apmaiņu un fotogrāfiju par piemiņu.



Написать комментарий

Latviešu valodā virsrakstos nelieto vienkāršo pagātni.

Okupanti ieradās apraudzīt Vienotības - Reformistu - ViltLatviešu nozagtās un nopārdotās zemes lai veiktu izpēti tālākai ekspluotācijai, turklāt novērtējot demogrāfiju iepazinās ar stāvokli vai ir un būs kalpi kuri strādās viņu īpašumos !!!!!

Написать комментарий