Ieroču pircējiem pašiem nebūs jāiesniedz medicīniskās izziņas

foto: iem.gov.lv
foto: iem.gov.lv

No 1.jūlija ieroču atļauju pretendentiem un ieroču īpašniekiem nebūs pašiem Valsts policijā jāiesniedz medicīnisko izziņu kopijas, liecina šodien valdībā apstiprinātais noteikumu projekts par grozījumiem Ieroču atļauju noteikumos, kā arī ieroču izņemšanas un iznīcināšanas kārtībā.

Noteikumu projekts paredz, ka ārstniecības iestāde ziņas par personas veselības stāvokļa atbilstību ieroču glabāšanai un nēsāšanai vai darbam ar ieročiem ievadīs Ieroču reģistrā un Licenču un sertifikātu reģistrā. Grozījumi ieroču atļauju noteikumos, kā arī ieroču izņemšanas un iznīcināšanas kārtībā pieņemti atbilstoši grozījumiem Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumā, kas stājās spēkā 2013.gada 1.oktobrī.

Valdībā apstiprinātais noteikumu projekts saistībā ar administratīvā sloga mazināšanu privātpersonām ir paredzējis Ministru kabineta noteikumos svītrot arī punktus, kuri paredzējuši ieroču atļaujas saņemšanai iesniegt VP personas īpašuma vai kopīpašuma, kurā glabāsies ierocis vai munīcija, apliecinošus dokumentus.

Informācija par īpašumu, kurā paredzēts ieroci glabāt, būs jānorāda iesniegumā. Izskatot iesniegumus, ziņas turpmāk pārbaudīs VP, izmantojot valsts vienoto datorizēto Zemesgrāmatu.

Tāpat apstiprinātais noteikumu projekts paredz, ka nebūs jāiesniedz arī izziņas par mednieku eksaminācijas komisijā nokārtotu praktisko eksāmenu šaušanā ar garstobra - vītņstobra medību šaujamieroci. Informācija par mednieku eksaminācijas komisijā nokārtotu praktisko eksāmenu šaušanā tiek uzturēta Valsts meža dienesta mednieku un medību vadītāju reģistrā, kas pieejams arī VP.

VP plāno arī modernizēt ieroču atļaujas, pakāpeniski pārejot no laminētām papīra apliecībām uz pretviltošanas standartiem atbilstošiem identifikācijas dokumentiem.

VP izskatīs arī iespēju nākotnē veidot tādu informācijas apmaiņas kārtību starp VP un licencētajiem ieroču tirdzniecības komersantiem, kas ļaus atteikties no atsevišķu ieroču atļauju izsniegšanas papīra veidā.


Написать комментарий