Ukrainā turpinās apšaudes

foto: EPA/Roman Pilipey
foto: EPA/Roman Pilipey

Lai gan Ukrainas jaunievēlētais prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka ukraiņu armija vienpusējā kārtā pārtrauks uguni bruņotajā konfliktā ar separātistiem valsts dienvidaustrumos, tomēr pagājušajā naktī armija to nav spējusi izpildīt.

Ukrainas mediji vēsta, ka Kijevas valdības kontrolētie spēki iesaistījušies apšaudēs vienā no blokposteņiem Slovjanskas apkaimē. Armijnieki pamanījuši lielas kaujinieku grupas pārvietošanas. Sākumā viņi to apšaudījuši ar bruņutransportiera lielgabalu, bet pēc tam izmantojuši mīnmetējus.

Armijas vienības pārstāvis žurnālistiem skaidrojis, ka mēģināts iznīcināt kaujinieku automašīnu. Viņš piebildis, ka vienpusēju uguns pārtraukšanu nav iespējams īstenot, jo separātisti pastāvīgi uzbrūkot Ukrainas armijas pozīcijām.

Jau vēstīts, ka Porošenko ar Krievijas starpniecību piedāvājis separātistiem noslēgt pamieru. Lai plānu realizētu, tuvākajās dienās tika solīts izpildīti četrpadsmit dažādi miera plāna punkti, no kuriem galvenais ir Ukrainas un Krievijas robežas pilnīga kontrolēšana.

Iepriekš Porošenko notika saruna ar  Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par iespējamo pamieru.

Pretterorisma operāciju Doņeckas apgabalā Ukrainas drošības spēki sākuši 13.aprīlī.

 

19.06.2014 , 11:10

Andris Lācars , LSM


Написать комментарий