Daugavpils skolotājiem iemācīja lietot planšetdatorus mācību procesa laikā

foto: Daugavpils 3. vidusskola
foto: Daugavpils 3. vidusskola

Divas dienas, 17. un 18. jūnijā Daugavpils 3. vidusskolas skolotājiem radās brīnišķīga iespēja iepazīties ar jaunākajām datoru tehnoloģijām.

Viņiem tika organizēti planšetdatoru izmantošanas mācību procesā kursi, kurus vadīja kompānijas Microsoft Latvia pārstāve, mācību programmu vadītāja Anita Zorgenfreja un Siguldas vidusskolas vēstures un sociālo zināšanu skolotājs Edgars Bajaruns.

Nodarbību laikā pedagogi aktīvi iepazinās ar citu valstu pieredzi. Piemēram, viņi uzzināja, ka Somijā jau daudzus gadus interaktīvās tehnoloģijas tiek izmantotas, lai skolēni patstāvīgi apgūtu mācību programmu pēc individuāli izstrādāta plāna. Ar planšetdatora palīdzību tiek savākts nepieciešamais materiāls, kuru pēc atlases var dažādi attēlot – no esejas līdz diagrammām, kartēm un tabulām. Ļoti svarīgi, lai skolēns mācētu saistīt iegūtās zināšanas ar reālo dzīvi un zinātu, kā tās nākotnē viņš izmantos praksē un varētu saprast, ko ir iemācījies procesā un vai visu ir sapratis. 

Pedagogi nodarbību laikā ieguva daudz sev noderīgas informācijas. Piemēram, iepazinās ar jaunās Microsoft operatīvās sistēmas iespējām un uzskaites ierakstu un datora One Drive bibliotēkas izmantošanu darbā. Kā izrādījās, darba dokumentu uzglabāšanai šī bibliotēka noder pat labāk nekā mums visiem pazīstamās zibatmiņas. Turklāt tur iekļautā informācija nekad nepazudīs.

Tāpat skolotāji uzzināja par pierakstu grāmatiņu One Note, kura ir ļoti ērta jaunu ideju pierakstīšanai, kuru pedagogiem vienmēr ir ļoti daudz. Šīs pierakstu grāmatiņas pluss ir apstāklī, ka tai ir tieša pieeja jebkurā brīdī.

Turklāt pedagogiem pastāstīja, kā izmantot savas zināšanas Microsoft Office programmās.

Nav noslēpums, ka šodien praktiski katru dienu katrai skolai ļoti rūpīgi jāpārdomā savs budžets, tādēļ bezmaksas augstas kvalitātes interaktīvie instrumenti palīdzēs skolotājiem ikdienas darbā un ietaupīs skolas līdzekļus.

3. vidusskolas pedagogi izsaka atzinību kompānijai Microsoft Latvia un direktoram Vitālijam Azarevičam par kursu organizēšanu un cer, ka iegūtās zināšanas izmantos praksē, un tādējādi mācību process būs interesantāks.



Написать комментарий