Līdz jūnija beigām Daugavpils dzejnieki var sūtīt savus dzejoļus jaunajam krājumam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz šā gada 1. jūlijam visi Daugavpils un novada dzejnieki var kļūt par jaunā poēzijas krājuma dalībniekiem.

Kā paziņoja Daugavpils Kultūras pārvalde, jaunā dzeju krājuma izlaišana tiks pieskaņota kārtējām Dzejas dienām, kuras saskaņā ar tradīciju notiks rudens sākumā un veltītas Jānim Rainim. Kā zināms, slavenais latviešu dzejnieks bērnību pavadījis Daugavpilī un mūsu pilsētā ir apbedīts viņa tēvs Krišjānis Pliekšāns.

Lai talantīgu vietējo dzejnieku dzeja tiktu iekļauta „Dzejas dienu” krājumā, līdz 1. jūlijam jāiesūta ne vairāk par 10 saviem darbiem, kuri līdz šim nav nekur publicēti, uz elektronisko adresi vita.vilevko@daugavpils.lv. Vēstulē autoram jānorāda vārds, uzvārds, vecums, nodarbošanās veids, dzīves vieta (Daugavpils vai novads) un kontakti (telefona numurs un elektroniskā pasta adrese). Turklāt visai apsveicama būs informācija par sevi un savu daiļradi.

Jāatzīmē, ka ne vecums, ne nodarbošanās veids, ne dzejoļu valoda nekā neietekmēs publikācijas krājumā iespēju. Tomēr pēc pastāvošajiem noteikumiem redkolēģija atstāj sev tiesības atlasīt un rediģēt iesūtītos tekstus.

Pērnā gada krājumā „Dzejas dienas 2013”, kurš tika prezentēts Dzejas dienu laikā Raiņa mājā muzejā Berķenelē, bija 50 vietējo autoru darbi krievu, latviešu, latgaliešu, baltkrievu un poļu valodās.


Написать комментарий