Ušakovs arī apelācijas instancē zaudē strīdā par ziņas atsaukšanu 'Ir'

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Arī Rīgas apgabaltiesa noraidīja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) prasību pret žurnāla "Ir" komentētāju Aivaru Ozoliņu, no kura mērs vēlējās piedzīt 14 228 eiro, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Jāatgādina, ka Ušakovs no AS "Cits medijs", kurš izdod žurnālu "Ir", un žurnālista Aivara Ozoliņa vēlējās piedzīt naudu par morālajiem un materiālajiem zaudējumiem, kas radušies, pēc Ušakova domām, aizskarošā komentāra dēļ.

Rīgas apgabaltiesa piektdien, 20.jūnijā, pievienojās pirmās tiesu instances viedoklim un mēra prasību noraidīja. Par šo spriedumu var iesniegt kasāciju Augstākajā tiesā.

Pirmajā instancē šo lietu skatīja Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa, kurā Ušakovs zaudēja.

Kad prasība tika iesniegta, tā brīža Rīgas domes priekšsēdētāja pārstāve Anna Kononova portālam "Delfi" paskaidroja, ka "prasību iesniegusi privātpersona Nils Ušakovs". Tiesai tika lūgts atzīt par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu žurnālā publicētā žurnālista Ozoliņa rakstā "Dinozauru dumpis" ietverto frāzi "Ušakova kleptokrātu Rīgas domi". Ušakovs vēlas ne tikai kompensāciju, bet arī teiktā atsaukumu un atvainošanos.


Написать комментарий