NATO pārstāvis apsolījis nodrošināt daugavpiliešu un valsts iedzīvotāju aizsardzību un drošību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 20. jūnijā Daugavpili apmeklēja NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunnsumas koordinācijas grupa (Nīderlande).

Vizītes ietvaros septiņu militārpersonu delegācija apmeklēja Zemessardzes 34. bataljonu un tikās ar Daugavpils vadību pilsētas domē.

Kā tikšanās gaitā paskaidroja delegācijas vadītājs pulkvedis Hanss Houfs, ierašanās Latvijā mērķis vispirms ir tālākās sadarbības attīstība starp mūsu valstu Bruņotajiem spēkiem, kā arī iepazīšanās ar Nacionālo gaisa spēka vienību darbu, to mērķiem un uzdevumiem. Turklāt koordinācijas grupa novēroja mūsu valstī notikušās vērienīgās militārās mācības „Saber Strike 2014” ASV armijas vadībā.

Pēc pulkveža vārdiem šādas mācības notiek katru gadu. Viņš ir apmierināts ar redzēto un domā, ka šīs mācības veicinās tālāku veiksmīgu sadarbību.

Viens no jautājumiem, kuri tika uzdoti pulkvedim Houfam, attiecās uz iespējamajiem Krievijas draudiem, par kuriem pēdējā laikā tik bieži tiek runāts Eiropas MIL. H. Houfs tā arī konkrēti neatbildēja uz šo jautājumu, bet atzīmēja, ka NATO vāc informāciju par Ukrainas krīzi un ir lietas kursā par situāciju dažādos reģionos un valstīs, tādēļ nepieciešamības gadījumā ar gatavību piedāvās savu palīdzību.

Turklāt NATO kareivja galvenā misija ir visu Ziemeļatlantijas alianses teritoriju aizsardzība un drošības nodrošināšana. Savukārt NATO spēki dara visu iespējamo, lai to nodrošinātu.



Написать комментарий