Daugavpils novada jauniešus aicina izstrādāt video materiālu un pastāstīt, kāpēc viņi lepojas ar savu pagastu

foto: taylorinsurance.com
foto: taylorinsurance.com

No 11.jūnija līdz 31.oktobrim tiek izsludināts video konkurss novada jauniešiem, kura ietvaros vienā video materiālā jaunieši var pastāstīt, kāpēc lepojas ar savu pagastu.

Konkursa "Es lepojos ar savu pagastu, jo ..." mērķis ir rosināt Daugavpils novada jauniešus izstrādāt video materiālu par katru no Daugavpils novada 19 pagastiem, attīstot jauniešos radošumu, iniciatīvu, kā arī stiprinot lokālās piederības apziņu Daugavpils novadam un tā pagastiem, ziņots Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā.

Zīmīgi, ka konkursā var piedalīties novada jaunieši vecumā no 16 līdz 25 gadiem, iesniedzot savus darbus kā individuāli, tā grupā (līdz 4 cilvēkiem).

Iesniegtajiem video materiāliem ir jāatspoguļo, ar ko jauniešu pārstāvētais pagasts var lepoties, būt zīmīgs, piesaistošs un interesants novada un visas Latvijas mērogā. Tas var atainot pagasta dabu, esošos apskates objektus, parādīt, kuri ir tie notikumi, kas "izceļ" pagastu no pārējiem. Iespējams, ka jaunieši lepojas ar savu tautas deju kolektīvu, basketbola komandu vai kādu īpašu personību, kas viņu pagastā ir dzimis, audzis u.tml. Iensiegtais video materiāls nedrīkst pārsniegt 5 min.

Interesanti, ka no iesūtītajiem video materiāliem taps īsfilma par Daugavpils novadu, atspoguļojot, kā to redz Daugavpils novada jaunieši, un tā turpmāk kalpos kā reprezentatīvais materiāls.

Jāatzīmē, ka video materiāls (ierakstīts CD/DVD diskā) kopā ar parakstītu pieteikuma anketu, kas atrodama Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā sadaļā „Jaunatnei”, ir jāienes Daugavpils novada Kultūras centrā, Dobeles ielā 30, Daugavpilī (2. stāvā) jaunatnes lietu speciālistei Santai Matisānei, kā arī video materiāls ir jāaugšupielādē vietnē www.failiem.lv, faila atrašanās adrese kopā ar pieteikuma anketu ir jānosūta uz e-pastu: santa.matisane@dnd.lv.

Labākajiem video materiālu veidotājiem tiks pasniegtas balvas.


Написать комментарий