Graižu tilta rekonstrukcijas ietvaros Ambeļu pagastā tiks veikti papildu būvdarbi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novadā tiek realizēts projekts „Daugavpils novada pašvaldības ceļu un ielu rekonstrukcija saimnieciskās darbības uzlabošanai un attīstībai”, kura kopējās izmaksas ir 1 919 883,77 lati (2 731 748,50 eiro).

Projekta ietvaros plānota arī Graižu tilta (Ambeļu pagasts) rekonstrukcija, taču Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā ziņots, ka radusies nepieciešamība veikt papildu būvdarbus.

Saskaņā ar sarunu procedūras pamatojumu, darbus uz tilta var veikt SIA „Latgales Ceļdaris”, kura šajā posmā veikusi arī pamatdarbus.

Plānots, ka firma izbūvēs līmēto hidroizolāciju virs dz/betona aizsargkārtas un asfaltbetona segas brauktuvei un trotuāriem divās kārtās.

Tiek ziņots, ka šie darbi kļuva nepieciešami iepriekš noslēgtā līguma izpildei neparedzamu apstākļu dēļ: veicot betonēšanas darbus (izbūvējot tiltam dz/betona malu ribas), pēc betona sacietēšanas tika konstatētas plaisas siju galos. Lai novērstu šo plaisu veidošanos uz izbūvētās betona aizsargkārtas būtu nepieciešams veikt hidroizolācijas izbūvi.

Informācija par papildu būvdarbu izmaksām pagaidām netiek ziņota.


Написать комментарий