Daugavpiliešus aicina precīzi aprēķināt atkritumu daudzumu: būs jāmaksā gan par mazāku, gan par lielāku daudzumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils privātā sektora iedzīvotāji turpina uzdot jautājumus par jauna sadzīves atkritumu izvešanas operatora darbību.

Pilsētnieki ziņo, ka jaunais operators jau ir brīdinājis, ka savāks līgumā atrunātu atkritumu daudzumu, nevis, kā agrāk to darīja AS „Spec.ATU”, visus atstātos atkritumus.

Portāls Gorod.lv lūdza pilsētas vadību komentēt situāciju un jautāja, ko darīt privātā sektora iedzīvotājiem, kuriem objektīvu iemeslu dēļ būs nepieciešams izvest lielāku atkritumu daudzumu, nekā tas ir norādīts līgumā. 

Vicemērs Pēteris Dzalbe, atbildot uz jautājumiem, paziņoja sekojošo: „Patlaban iedzīvotāji var vienoties par konkrētu konteinera apjomu. Uzņēmumam jāpiedāvā dažāda apjoma konteineri. Privātajā sektorā vienmēr rodas problēmas ar to, ko iesākt ar zaļo masu, koku zariem un citām lietām, kuras netiek uzskatītas par sadzīves atkritumiem. Pašvaldība strādā pie šī jautājuma, un līdz rudenim tas tiks atrisināts. Savukārt, runājot par citiem jautājumiem, jānorāda, ka līgums ir tāds, kāds tas ir. Pašvaldība ir pieņēmusi saistošos noteikumus, kuros atrunāts, ka privātajā sektorā vismaz divreiz mēnesī jāizved atkritumi, un iedzīvotājiem jāizlemj, kāds apjoms tiks pasūtīts, ņemot vērā, cik daudz atkritumu tiek saražots”.

Kas jādara, ja atkritumu apjoms ir lielāks, nekā parasti? Atbildot uz šo jautājumu, Pēteris Dzalbe paziņoja: „Jāvienojas ar operatoru. Pašvaldība izdarīja visu iespējamo, lai būtu gan konteineri, gan atkritumu maisi, lai cilvēks varētu kombinēt – pasūtīt papildu maisu vai otro konteineru. Taču jāsaprot, ka cilvēks maksās par konteineriem, kuri tiks izvesti. Ja konteiners nebūs pilns, tas netiks nosvērts – cilvēks maksās par pilnu konteineru”.

Tādējādi privātā sektora iedzīvotājiem būs jāmaksā gan par papildu saražoto un izvesto atkritumu daudzumu, gan par nepilnu konteineru, neatkarībā no tā, cik tas ir pilns.


Написать комментарий